STATITISKTIKA KOJA SVEDOČI NJIHOV STRAH Nakon što su se oporavili od korona virusa jednu stvar nikako nisu smeli da urade!

Više od 35.000 umrlih od posledica tog virusa

Italija
Italija, Foto: PrintscreenYoutube

Skoro dve trećine Italijana nije imalo obrok van kuće po izlasku Italije iz blokade zbog korona virusa, a među glavnim razlozima je strah od zaraze, pokazalo je istraživanje "Fipe-Confcommercio" o drastičnom padu potrošnje tokom pandemije.

Nakon popuštanja restriktivnih mera u Italiji uvedenih zbog sprečavanja širenja virusa, 72 odsto Italijana još nije doručkovalo u ugostiteljskom objektu, 67,9 odsto nije ručalo van kuće, a 69,4 nije večeralo van svog doma.

Kada su u pitanju razlozi neodlaska u bar ili restoran, istraživanje je pokazalo da je za 66,5 odsto ispitanika glavni razlog strah od zaraze.

Bezbednosna pravila u restoranima navedena su tak0đe kao razlog koji odvraća ljude od potrošnje u tim ugostiteljskim objektima jer ih 41,5 odsto zbog toga smatra manje ugodnim.

Mnogi Italijani rade od kuće zbog pandemije zbog čega uglavnom ne doručkuju niti ručaju van doma.

Italija je prva evropska zemlja koja je početkom marta uvela stroge mere karantina na celoj teritoriji, a iz blokade je izašla postepenim popuštanjem mera posle oko tri meseca.

Sa više od 35.000 umrlih od posledica tog virusa, Italija je šesta država u svetu po broju žrtava, posle SAD, Brazila, Meksika, Velike Britanije i Indije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi