KRVI DO LAKATA Najžešće borbe ikada. Sirijske snage i Kurdi rame uz rame protiv Turaka i mudžahedina! (VIDEO)

Situacija je alarmantna.

Turski vojnik
Turski vojnik, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Turska vojska je zauzela grad Tal Abiad

* Sada nastoje da uđu u Ajn Isa, Tal Tamr i Ras al Ajn

* Naišli su na snažan otpor kurdskih snaga podržanih od strane sirijske vojske

Preliminarni izveštaji iz provincije Raka potvrdili su da su izbili žestoki sukobi između militanata koje podržava Turska i kurdskih snaga SDF-a koje od nedavno podržava Sirija. Borbe su eskalirale u blizini grada Ajn Isa.

SIRIJCI GONE TURKE PREKO EUFRATA! Neočekivan obrt na frontu! Snage Damaska lete preko pustinje, zauzeli dva grada i aerodrom, udarac okreću u pravcu Ankare! (FOTO)

"AKO TO NE URADIMO IMAĆEMO RAT U EVROPI" Mogerini u Oksfordu progovorila o svemu o čemu je godinama ćutala! Tiče se i Srbije!

Prema izveštajima, Sirijska nacionalna armija (SNA) koju podržava Turska napala je Sirijske demokratske snage (SDF) severno od Ajn Isa što je nagnalo Sirijsku arapsku vojsku (SAA) da uđe u bitku da pomogne trupama SDF-a i spreči napredovanje militanata.

Ajn Isa
Ajn Isa, Foto: Liveuamap

U ponedeljak su Sirijske demokratske snage (SDF) predale grad Ajn Isa Sirijskoj arapskoj vojsci (SAA) kao deo međusobnog sporazuma koji je uspostavljen u nedelju uveče.

Ovaj sporazum je u osnovi zaustavio planiranu invaziju turske vojske na nekoliko pograničnih područja jer su prethodno osvajači zauzeli Tal Abiad, a u toku su žestoke borbe za grad Ras Al-Ajn.

POČEO GRAĐANSKI RAT!? Turistički centar Evrope paralisan! Separatisti zauzeli aerodrom, vijori se zabranjena zastava, najmanje 170 povređenih! (FOTO)

Turska vojska je već potvrdila da je zauzela Tal Abiad; međutim, nisu uspeli da uđu u Ras Al-Ajn, uprkos tome što su imali vazdušnu nadmoć.

BONUS VIDEO: Protest u Barseloni

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi