NEMAČKA KIDA LANCE! Najveća promena od pada Berlinskog zida: Nismo njihova kolonija!

Ni Nemačka, ni Evropa nisu zainteresovane za ove sankcije. Jedini kojima odgovaraju ove sankcije su Amerikanci, rekao je Ernst.

Angela Merkel i Fransoa Oland
Angela Merkel, Foto: Profimedia

Samo su SAD - ne Nemačka ili EU - zainteresirane za ekonomske sankcije protiv Rusije, izjavio je šef Odbora za ekonomiju i energetiku Bundestaga, Klaus Ernst. On je dodao da nemački poslanici razmatraju načine za ukidanje ekonomskih ograničenja.

Ernst je optužio SAD da se ponašaju kao da je Nemačka njihova kolonija, dok Vašington pokušava da maltretira Evropljane zbog kupovine ruskog gasa.

Bundestag
Bundestag, Foto: Profimedia

- Te mere ne ciljaju samo Ruse, već namerno ciljaju na Evropljane, na primer nemačke energetske kompanije uključene u Severni tok 2 - rekao je on na konferenciji o perspektivama energetske saradnje između Rusije i EU u organizaciji Ruskog gasnog društva.

Američki zvaničnici, uključujući predsednika Donalda Trampa, državnog sekretara Majka Pompea i ambasadora SAD u Berlinu Ričarda Grenela, usprotivili su se ruskom gasovodu Severni tok 2 koji treba da bude završen 2019. godine. Oni su zapretili sankcijama evropskim kompanijama ako nastave da ulažu u taj projekat.

- Akcije američkog ambasadora u Nemačkoj su jednostavno neprihvatljive - rekao je Ernst, prenosi Raša tudej.

Kako smatra šef Odbora za ekonomiju i energetiku Bundestaga, pravi cilj jeste da se EU natera da kupuje američki gas.

Govoreći o drugim ekonomskim merama protiv Rusije, Ernst je primetio da su SAD jedina strana koja ima koristi od njih.

- Trenutno se raspravlja u Odboru za ekonomiju Bundestaga kako sankcije protiv Rusije mogu biti ukinute. Ni Nemačka, ni Evropa nisu zainteresovane za ove sankcije. Jedini kojima odgovaraju ove sankcije su Amerikanci – rekao je šef Odbora za ekonomiju i energetiku Bundestaga.

Povezane vesti

 • Korisnik: Nelee
  17/05/2019 - 21:31
  To se kod nas u Srbiji kaze DOBRO JUTRO KOLUMBO 😂
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi