Megan Markl, princ Hari
Megan Markl, princ Hari

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Megan Markl, princ Hari, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Napisali su kako „Kraljica ne poseduje reč 'kraljevski' u celom svetu“. To se pojavilo na njihovoj stranici nakon što je objavljeno da se princ Hari i njegova supruga Megan od proleća više neće moći da se koriste oznakom "Sussex Royal".

- S obzirom na posebne propise britanske vlade o korišćenju reči 'Royal', dogovoreno je da se njihova neprofitna organizacija koju će javnosti predstaviti na proleće neće zvati Fond Sussex Royal - rekla je potparol.

- Vojvoda i vojvotkinja od "Sussexa" neće se koristiti oznakom 'Sussex Royal' ni na kojem području nakon proleća 2020. - dodala je.

Izjavu koja je objavljena na stranici "Sussex Royal" mnogi su protumačili kao neprijateljsku, a njeno značenje kao nepoštivanje kraljice.

„Iako ne postoji nikakva jurisdikcija od strane Monarhije ili Vladine kancelarije nad rečju 'kraljevski' u inostranstvu, vojvoda i vojvotkinja od "Sussexa" ne nameravaju da koristie reč 'royal' (kraljevski) na bilo kojoj teritoriji, bilo u Ujedinjenom Kraljevstvu ili izvan njega nakon što se dogodi njihov prelaz u proleće“, objavljeno je.

U saopštenju na njihovoj stranici, Hari i Megan dodaju i kako će zadržati svoje prefikse 'His/her royal highness' (njegovo/njeno kraljevsko visočanstvo) jer je to dogovoreno u januaru, nakon što će od proleća prestati da budu članovi kraljevske porodice, takve naslove više neće koristit.

Stručnjaci za kraljevsku porodicu tvrde da se radi o još jednoj PR katastrofi ovog para.

Tagovi