Kais Sajed
Youtube printscreen
Kais Sajed

Youtube printscreen

Kais Sajed, Foto: Youtube printscreen

Prema prvim nezvaničnim podacima, nezavisni kandidat i autsajder Kais Sajed pobedio je u danas održanom prvom krugu predsedničkih izbora u Tunisu, dok je na drugom mestu Nabil Karuji, medijski magnat koji se nalazi u zatvoru.

Pročitajte još:

Prema projekcijama koje je objavio "Sigma savet", premijer Jusef Čahed nije među prvih četiri kandidata po osvojenom broju glasova, prenosi AP.

Prema podacima "Sigme", Sajed je osvojio 19,5, a Karuji 15,5 odsto glasova.

Na trećem mestu je kandidat umerene islamske partije Enada Abdelfatah Muru, sa 11 odsto glasova.

Sajed, konzervativni profesor ustavnog prava koji je na izborima nastupio kao nezavisni kandidat i koji nije ni u jednoj partiji, izjavio je, pozivajući se na rezultate "Sigme", da će mu njegova pobeda doneti veliku odgovornost "da frustraciju u Tunisu preobrati u nadu".

Glasanje, izbori

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

"To je novi korak u istoriji Tunisa...to je nešto kao nova revolucija", rekao je on za tunišanski Radio Mozaik.

Zvanični preliminarni rezultati očekuju se u utorak.

Prema podacima od 15 sati, izlasnost je bila samo 27,8 odsto.

Naređena momentalna evakuacija! Naši turisti u panici! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 15.09.2019. 18:33 Užas! Požar, Foto: Youtube printscreen Požar koji je jutros izbio u šumama u blizini sela Keri i Agalas na grčkom ostrvu Zakintos besni izvan kontrole, a oba sela su evakuisana, javlja agencija ANA. Evakuisano je i oko 120 turista iz obližnjeg hotela, prenosi portal Katimerini.

Kako dodaje britanska agencija, pažnja međunarodne javnosti, posebno arapskih zemalja, usmerena je partiju Enada, dok građani Tunisa s pažnjom prate i sudbinu medijskog mogula Karuija, predsedničkog kandidata koji se nalazi u zatvoru zbog optužbi za pranje novca i utaju poreza, što on negira.

Ako niko od kandidata ne bude osvojio više od 50 odsto glasova u prvom krugu izbora, biće održan drugi krug glasanja.

Bonus video