Prolaznici, šetnja
Alo!/Vladimir Marković
Prolaznici, šetnja

Alo!/Vladimir Marković

 šetnja, Foto: Alo!/Vladimir Marković/ilustracija

Tinejdžerka koja je rešila da proda svoju nevinost preko društvenih mreža trgovcu ljudima koji se predstavio kao posrednik u pronalaženju klijenta koji bi platio za seksualne odnose sa njom, spasena je u brzoj i opsežnoj akciji koju je sprovela policija.

Vika, devojka stara 16 godina iz regiona Čuvašija u Rusiji, namamljena je od strane muškarca koji joj se predstavio kao Juri,a koji joj je obećao da će joj pomoći da proda svoju nevinost po ceni od 5.000 dolara, ali je u stvari imao plan da je proda u belo roblje. Juri, za koga se kasnije ispostavilo da mu je pravo ime Said (32) i da je poreklom iz Uzbekistana, uhapšen je kada je prerušeni policajac došao da sklopi dogovor sa njime oko prodaje devojčice.

Kako se navodi, žrtva i Said su se upoznali preko popularne društvne mreže, gde su se nakon nekog vremena dogovorili da Juri posreduje u prodaji njene nevinosti. Prema sopstvenom priznanju, Vika je ovaj plan rešila da sakrije od majke i drugih članova porodice i krenula je put Moskve, gde je je čekao Juri koji joj je rekao da je sve dogovorio sa klijentom, kao i da će za nju sve proći bezbedno.

Zlostavljanje, svađa, mučenje, batine, nasilje nad ženama

Shutterstock, ilustracija

Zlostavljanje, Foto: Shutterstock, ilustracija

Prema rezultatima istrage, Juri, odnosno, Said, stupio je u kontakt sa potencijaslnim kupcem sa kojim je dogovorio prodaju devojčice za pola miliona rubalja. Iako je nju ubedio da se radi samo o prodaji nevinosti, on je bio rešen da devojčicu proda u belo roblje. Na njenu sreću, kupac je bio u stvari prerušeni inspektor policije.

- Bio je potpuno siguran da ispred sebe ima kupca kojeg je tražio za 16-godišnju devojčicu. Said je takođe bio potpuno svestan da će Vika, učenica 11. razreda, nakon plaćanja biti u vlasništvu kupca koji bi na bilo koji način mogao raspolagati njenom sudbinom i životom. O tome je Said razgovarao sa njime pre dogovora. Nakon što mu je novac predat, njemu su stavljene lisice na ruke. Nije nameravao da joj da bilo kakav novac - navodi izvor iz policije, dodajući da je on priznao sve tokom ispitivanja u policiji.

Devojčica je nakon hapšenja prevaranta prvo odvedena u policijsku stanicu, nakon čega je prebačena u medicinsku ustanovu gde joj psiholozi pomažu da se vrati u normalan tok života.

Pročitajte još: