"VREME NIKAD DA PROĐE, NE POSTOJI POZA ZA SPAVANJE..." Mučno svedočenje čoveka koji je pobedio ono najgore - koronavirus! (VIDEO)

Italija, država sa najvećim brojem preminulih usled epidemije koronavirusa. Apenini iz dana u dan broje stotine žrtava, ali srećom, više je onih koji su se izlečili od ove pošasti. Jedan od njih je i 38-godišnji Fausto Ruso, koji je bio na intenzivnoj nezi u gradu Latina nadomak prestonice Rima.

Italijan koji je preživeo koronavirus
Italijan koji je preživeo koronavirus, Foto: Printscreen / Youtube

Uspeo je da se izleči od korone, a ovo je njegovo svedočenje:

- Koronavirus mi je pomogao da cenim male stvari u životu koje nisam dovoljno cenio. Živeti, disati, šetati, zagrliti nekoga, popiti čašu vina, to su stvari koje su ti odjednom jako važne jer su ti oduzete. Sloboda. Kad si unutra, ne znaš šta se događa izvan tvoje sobe, doktori te proveravaju, ali imaš minimalan kontakt sa ostalima. Vrlo je usamljeno, porodica i prijatelji ne smeju da budu blizu, a ključ svega je strpljenje. Ovo iskustvo mi je promenilo život - u dahu je opisao Ruso i nastavio:

- Veoma jedinstveno iskustvo moram da priznam. Morate da čekate, i čekate, i čekate... Proveo sam šest dana noseći kacigu sa kiseonikom, to je nešto nezamislivo. Vreme nikad da prođe, ne možete da nađete pozu za spavanje, a nakon skidanja kacige kada mi se disanje popravilo, dali su mi masku sa kiseonikom - istakao je borbeni Fausto.

Objasnio je da se virus prenosi i dobija od onih koji u suštini nemaju simptome.

Koronavirus se širi u sve više zemalja
Koronavirus se širi u sve više zemalja, Foto: Tanjug / AP

- Koronavirus "leži" u ljudima koji nemaju simptome, jer ja nisam imao kontakt sa pojedincima koji zvanično imaju pozitivne rezulate. Sada samo treba da zaustavimo pandemiju i da probamo da se vratimo normalnom načinu života što je pre moguće - poručio je Fausto koji se i dalje nalazi u bolnici iz predostrožnosti.

Budite odgovorni prema sebi i drugima, ostanite kod kuće.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi