RUSIJA STAVLJA NA PRODAJU NAJJAČE ORUŽJE! Može li Srbija ovo da priušti? Leteća ZVER tuče sve pred sobom, jedna eskadrila garantuje TRAJAN MIR!

Planiran je izvoz ruskih lovaca pete generacije Su-57, ali tek kad ga dobije ruska vojska, rekao je zamenik premijera zemlje Jurij Borisov.

Ruski lovac pete generacije, suhoj, Su-57
Ruski lovac pete generacije, suhoj, Su-57, Foto: Printscreen/Youtube

„Radi se u tom pravcu. Mi to imamo u planu u okviru Vojno-transportne saradnje, ali će doći vreme za to. Dok Su-35 dobro ide, ne vidim smisao u potkopavanju sopstvenog tržišta. Ako bude bilo potrebno, mi imamo kec u rukavu“, rekao je Borisov, odgovarajući na pitanje da li će Su-57 ići na međunarodno tržište.

„Postoji pravilo: sve dok ga vojska ne dobije, nikad se ne izvozi“, izjavio je on.

Ipak, Ministarstvo odbrane Rusije planira da nastavi serijsku kupovinu lovaca Su-35 nakon završetka tekućeg ugovora, paralelno sa kupovinom aviona pete generacije Su-57.

Ranije je bilo reči da su već pripremljena dokumenta o izvozu ruskih lovaca pete generacije Su-57.

Rusija može zvanično predstaviti izvoznu verziju Su-57 u novembru na avio-salonu u Dubaiju, o čemu je pisao britanski list „Džejns“, pozivajući se na direktora za međunarodnu saradnju i regionalnu politiku državne korporacije „Rosteh“ Viktora Kladova.

„Mi verujemo da je Bliski istok privlačno tržište za taj avion“, rekao je tada Kladov, naglasivši da Su-57 može da zainteresuje Indiju i Kinu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi