DECA VRIŠTALA: "AJKULA!" Tri velika morska psa primećena blizu prepune obale kupača, usledila je drama! (VIDEO)

Spasioci hitno reagovali.

ajkula
Foto: Shutterstock

Deca su danas vrištala dok su tri plave ajkule primećene na plaži u španskom letovalištu. Zastrašujući prizor je doveo do toga da plaža satima bude zatvorena, i to je drugi put da je morski pas primećen kako pliva u blizini španske obale za manje od nedelju dana.

Tri plave ajkule, koje su plivale blizu plaže u Španiji, naterale su decu da vrište od užasa, pošto je za više od 50 plivača naređeno da napuste plićak. Dramatični snimci napravljeni su nakon što su zlobna peraja primećena u moru pored plaže Almadrava na Kosta Doradi.

Kupačima je u sredu bilo zabranjeno da uđu u vodu tri sata posle alarma. Spasioci su podigli crvenu zastavu nešto iza 13.30 sati, a plivačima nije bilo dozvoljeno da se vrate sve do 16:30 sati.

Ovo je drugo zatvaranje u dva dana nakon što je u vodi pored plaže Zahara de los Atunes na Kosta de la Luzu na jugozapadu Španije primećen morski pas.

Plaža, more
Plaža, more, Foto: Tanjug/AP

Morski pas, koji je povezan sa nekoliko napada na ljude i brodove, spasioci su primetili sa skutera. Lokalna obalska straža uspela je da natera ajkulu da se skloni dalje od obale pre nego što je plaža ponovo otvorena.

Plava ajkula je klasifikovana kao ugrožena vrsta od strane Međunarodne unije za zaštitu prirode.

Smatra se da je ajkula koja je primećena u Zahara de los Atunes bila kratkovida mako ajkula, koja može da povredi i ubije ljude, ali generalno neće napasti, piše britanski Mirror.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi