Mitropolit rekao da je požar u Grčkoj KAZNA ZA BEZBOŽNIKE, a njega je osudio za smrt nesrećnih ljudi!

Tanjug/I.N. | vesti 2018-07-25 11:18:22 2018-07-25 11:18:22

Mitropolit rekao da je požar Božja kazna za nevernika

profimedia

Grčki mitropolit Amvrosios, jedan od žestokih protivnika grčke levice, optužio je premijera Aleksisa Ciprasa da je odgovoran za katastrofalni požar na Atici, u predgrađima Atine, u kojem je stradalo najmanje 74 osobe, među kojima su i deca, dok je više od 180 ljudi povređeno.

Amvrosios kaže da Cipras nije vernik i da je požar na Atici Božja kazna za nevernike.

"Ateistički premijer Aleksis Cipras izazvao je bes Božiju. Grčka je uništena vatrom i poplavama", napisao je na svom blogu mitropolit Amvrosios.

Amvrosios zatim citira Novi zavet, koji kaže da zbog udaljavanja naroda od Boga javljaju se razne katastrofe kao što su zemljotresi, glad, epidemije, krvoprolića, kriminal i katastrofalni požari.

Mitropolit je čak povezao požar na Atici sa činjenicom da, kako tvrdi, Cipras nije oženio devojku sa kojom se dugo zabavljao.

Deo Grčke pravoslavne crkve, inače, nije naklonjen aktuelnom premijeru, a poslednji primer je njihovo učešće u organizaciji nedavnih masovnih protesta koji su u Grčkoj održani protiv sporazuma Atine i Skoplja o novom imenu Makedonije.

Mitropolit je generalno protiv levice, posebno nakon što su neki zvaničnici vladajuće Sirize u jednoj od izbornih kampanja tražili da sa grčke državne zastave bude uklonjen krst.

Najglasniji u kritici, mitropolit Kalavrite, na Peloponezu, Amvrosios rekao je tada da će vođa Sirize Aleksis Cipras, ako pobedi na izborima, biti "agent Amerike", kao i raniji socijalistički premijer Jorgos Papandreu.

Amerika, po tom mitropolitu, preko Ciprasa "želi da uništi Evropsku uniju", on služi "američkim interesima" - zato je nedavno bio u Vašingtonu, objašnjavao je mitropolit.

Tada je postavljao i pitanje zašto je Cipras, kao levičar, u "Meku kapitalizma", te sam odgovorio: "Da konačno sahrani Grčku".

"Ako bi crkva sada ćutala, to bi bilo ravno izdaji", smatra Amvrosios.

Expand player
Pogledajte više