PAKISTAN PREKRŠIO ZAVET ĆUTANJA I PRIZNAO Mi smo Bin Ladena odali Amerikancima. Locirali smo ga preko telefona, a poruka je data ključnom čoveku!

Isplivala tajna

Osama Bin Laden
Osama Bin Laden, Foto: Profimedia

* Premijer Imran Kan tokom posete Americi priznao da su oni odali Bin Ladena

* Pakistanska obaveštajna služba ISI dala ključni trag

* Likvidacija lidera Al Kaide

Pakistanski premijer Imran Kan rekao je da je pakistanska obaveštajna služba ISI dala američkoj CIA trag koji joj je omogućio da locira i ubije vodju Al Kaide Osamu bin Ladena.

"ISI je dala informacije koje su dovele do pronalaženja Osame bin Ladena. Ako pitate CIA, videćete da je ISI dala početnu lokaciju preko telefonskih podataka", rekao je Kan u intervjuu Foksu.

Pakistan je do sada negirao da je dao bilo kakve informacije o osnivaču Al-Kaide kog su posle višegodišnje potere 2. maja 2011. ubili američki komandosi u kući u pakistanskom Abotabadu, stotinak kilometara severno od Islamabada.

 

Ipak, penzionisani pakistanski general Asad Durani, šef ISI od 1990. do 1992, u knjizi izdatoj 2018. je naveo da su pakistanske vlasti verovatno dojavile Vašingtonu gde se bin Laden krije istovremeno "glumeći neznanje" jer bi saradnja sa SAD oko "osobe koju mnogi u Pakistanu smatraju herojem mogla biti ponižavajuća za vladu".

Kan se nalazi u poseti Vašingtonu tokom koje se sastao s predsednikom Donaldom Trampom u pokušaju da se odnosi dve zemlje poboljšaju.

NE SME KUĆI Bivši telohranitelj Bin Ladena prima socijalnu pomoć

SPREMA OSVETU Sin Osame bin Ladena poslao uznemirujuću poruku!

ŠEST GODINA NAKON UBISTVA CIA objavila materijal iz Bin Ladenovih dokumenta

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi