Donald Tramp, Melanija Tramp
AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Prvi čovek SAD i njegova supruga sleteli su na aerodrom u Londonu u predsedničkom avionu "Er fors 1" gde ih je sačekala svečana garda kojoj je Tramp salutirao.

Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Prvi čovek SAD potom se sa suprugom uputio na prijem kod kraljice. Prema planu posete, nakon velike ceremonije dobrodošlice u Bakingemskoj palati i razgovora sa kraljicom Elizabetom, Tramp će popiti tradicionalni engleski čaj sa princem Čarlsom, a za veče je predviđen svečani državni banket.

Angela Merkel

Tanjug/AP

 

U okviru posete Evropi, američki predsednik će učestvovati na i komemoraciji povodom 75. godišnjice Dana D, na Normandijsko-američkom groblju u Francuskoj, kao i na drugim komemorativnim skupovima koji će tim povodom biti održani na obe strane Lamanša.

Pročitajte još:

 

Organizatori protesta "Zajedno protiv Trampa" rekli su za Ej-Bi-Si Njuz da su za danas planirani protesti kod Bakingemske palate, kad Tramp bude prisustvovao zvaničnoj večeri sa kraljicom, i u utorak kad bude razgovarao sa premijerkom Terezom Mej.

Hajnc-Kristijan Štrahe

Profimedia

 

Prva dama SAD prilikom polaska iz Vašingtona na sebi je imala haljinu s motivima inspirisanim glavnim gradom Engleske.

 

Haljina nosi popis "Guči", košta 4.400 dolara, a na njoj se nalaze obeležja Londona kao što su Big Ben, Tauver bridž, londonski autobusi i Parlament.

Tokom leta Melanija se presvukla u "letećoj Beloj kući", pa je na aerodrom u Londonu izašla u sasvim drugačijem izdanju - plavom kompletu i svetloj košulji sa printom.

Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Sudeći po komenatrima na društvenim mrežama, izbor nije najbolji, pa su pojedini komentarisali i da pomalo podseća na stjuardesu. 

Donald Tramp, Melanija Tramp, Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Kim Džong Un

Associated Press

 

Komentari (1)

dovet

03.06.2019 13:52

ovo je DVOJNICA..nije Melanija