"MUČILI SU ME PO 23 SATA BEZ PRESTANKA" Marija izašla iz američkog zatvora posle 18 meseci, ono što je preživela je jezivo: Svuda su bile bubašvabe, nisu mi dali ni ćebe!

Ruskinja Marija Butina koja je nedavno puštena iz američkog zatvora u kojem je provela 18 meseci nakon što je osuđena za špijunažu, opisala je svoje zatočeništvo kao "mučenje".

Marija Butina
Marija Butina, Foto: Alexandria Detention Center

Butina je za američku televiziju Si-Bi-Es (CBS) rekla da je u prvoj zatvorskoj instituciji u kojoj je bila zatočena u Vašingtonu "sve vrvelo od bubašvaba", kao i da nije bilo "dušeka i ćebadi".

"To je tortura. Nije normalno da jedno ljudsko biće bude zatočeno 23, 20, 22 sata samo sa sobom. Da li zaista mislite da zbog jednog nepopunjenog papira zaslužujete 18 meseci zatočeništva, od toga četiri meseca u samici", kazala je Butina.

Ona je dodala da joj je u svemu pomogla vera u Boga, koji je, kako je rekla, "uvek bio tu", preneo je Tas s.

Butina (30) je uhapšena u Vašingtonu 15. jula 2018, uoči sastanka ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Donalda Trampa u Helsinkiju.

Zatvorski krug, zatvor
Zatvorski krug, zatvor, Foto: Alo/ Vladimir Marković

Osuđena je na 18 zatvora pod optužbom da je kao strani agent imala aktivnosti u SAD, a da se pritom prethodno nije u američkom ministarstvu pravde registrovala kao strani agent, u skladu sa zakonima u SAD koji to nalažu.

Moskva je u više navrata od Vašingtona zahtevala njeno puštanje na slobodu, a nakon što joj je zatvorska kazna istekla u oktobru, ona je deportovana u Rusiju.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi