OSTAO JE SIROČE, BEZ IGDE IKOGA Mali dečak nema više ni majku, ni oca, ni baku, živi sam i jede šta pronađe, ali zbog onoga što je rekao cela država je skočila da mu pomogne! (VIDEO)

Dirljiva priča o dečaku (10) iz ruralnog Vijetnama koji odbija da bude usvojen nakon što je izgubio celu porodicu, živi sam i radi na polju ceo dan, rastopila je srca miliona širom sveta.

Vijetnam
Vijetnam, Foto: screenshoot/Youtube

Dok većina 10-godišnjaka nema o čemu da brine, osim da ide u školu i uživa u detinjstvu, Dang Van Kujen provodi dane radeći na poljima koja okružuju njegov skromni dan u zabačenom selu u Vijetnamu, piše China Press, a prenosi Oddity Central.

"Sadim povrće i tražim bilo šta jestivo čime bi si mogao ispuniti želudac", kazao je novinarima.

Život mu nikad nije bio lak. Majku je izgubio dok je bio jako mali i morao je živeti s bakom dok je otac pokušao da nađe posao u građevinarstvu.

Situacija se dramatično pogoršala nakon što je njegov otac umro u nesreći na poslu, a baka se ponovno udala u drugom selu. Nedugo zatim je umrla, a tada je ostao bez ikakve podrške.

Dečak se oslanjao na finansijsku podršku svog oca koji je redovno kući slao novac za hranu, odeću i druge potrepštine, baka mu je dotad kuvala. Sad kada oni više nisu uz njega, on sve mora učiniti sam.

U reportaži koju su napravili vijetnamski mediji, dečak je prikazan kako sadi povrće na polju oko svog doma i žanje bambusove izdanke kako bi kuvao. Dane i noći provodi u napuštenoj kolibi s krovom, ali ne želi da ga neka druga porodica usvoji.

Nakon što je čuo za smrt Kuenovog oca, njegov učitelj uspeo je da prikupi dovoljno novaca kako bi bio pokopan kod kuće i upozorio je vlasti na dečakovu situaciju.

Kako njegovi dede i bake nisu izrazile želju da povedu dečaka da živi s njima, jedino rešenje je bilo sirotište ili usvajenje.

"Ne želim drugu porodicu niti ikakvo usvajanje, mogu se brinuti sam o sebi", odbio je sve moguće opcije.

Dang Van Kujen trenutno se oslanja na velikodušnost svojih komšija za hranu poput pirinča, a bambus i povrće sam uzgaja.

"Jedino što mi nije najugodnije samom po noći", priznao je novinarima.

Otkako je dečakov učitelj podelio njegovu priču, vijetnamski mediji su počeli da pišu o njemu, a podrška stiže iz cele zemlje. Neki su se ponudili da ga usvoje, drugi su bili spremni da doniraju zalihe...

Dečak, uprkos naporima, nije nikada propustio dan u školi. Svakog jutra se vozi biciklom, pohađa nastavu, a zatim se vraća kući kako bi obavljao svoje svakodnevne poslove.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi