Imane Fadil
Tanjug/AP
Ispoštovan, ali  odbijen: Silvio Berluskoni

profimedia

Ispoštovan, ali odbijen: Silvio Berluskoni, Foto: profimedia

Manekenka, koja je bila umešana u seks skandal bivšeg italijaskog premijera Silvija Berluskonija, preminula je od trovanja, a njena porodica veruje da je ubijena, prenosi britanski Telegraf.

Pročitajte još:

Devojka, koja vodi poreklo iz Maroka, Imane Fidal bila je ključni svedok na suđenju u slučaju "bunga, bunga" žurki koji je priređivao Berluskoni. On se takođe tereti da je podmićivao glumice, manekenke i prostitutke da lažu na sudu o njegovim navodnim seks žurkama.

Italijanske vlasti su pokrenule istragu o ubistvu, ali su detalji i dalje nepoznati.

Fidal (34) je umrla pre dve nedelje u bolnici u Milanu zbog hroničnog otkazivanja organa, ali je informacija o njenoj smrti u javnost dospela tek juče.

Ona se navodno žalila na hronične bolove u stomaku i rekla je prijateljima i porodici da se plaši da je otrovana, tvrdi Frančesko Greco, tužilac u ovom slučaju.

Istražitelji su zaplenili knjigu koju je manekenka pisala, u pokušaju da utvrde šta je dovelo do njene smrti.

Policija je razgovarala sa bratom preminule manekenke koji je istakao da veruje da je njegova sestra otrovana. Tužilaštvo je slučaj dobilo tek nedelju nakon njene smrti.

Preporučujemo još:

Fidal je bila jedna od tri mlade devojke koje su tvrdile da su Berluskonijeva "bunga, bunga" okupljanja u vili izvan Milana, zapravo bile seks zabave.

Njihove svedočenja su suprotna od onoga što tvrde oko 25 drugih starleta, koje su istakle da su sve to bile "elegantne večere". Tužioci su istakli da ih je Berluskoni plaćao većinu ženu kako bi lagale pod zakletvom.

Imane Fadil

Tanjug/AP

Imane Fadil, Foto: Tanjug/AP

Bivši premijer je takođe optužen da je imao seks sa maloletnom devojkom Rubi, koja je u to vreme imala 17 godina.

On je za ovaj slučaj prvobitno optužen i osuđen na 7 godina zatvora, a onda je oslobođen nakon žalbe. Sudije su prihvatile njegov argument da nije znao da Rubi nema 18 godina.

Fidel je u vreme kada je Berluskoni oslobođen optužbi 2014. godine, izjavila da ne može da poveruje šta se dogodilo.

- Od sedam godina do nule? Kako je to moguće? - rekla je ona novinarima La Republike.

- U Milanu, u određenim krugovima, često se pričalo da bi neka devojka mogla da zaradi novac ako sa premijerom ode u krevet - dodala je ona.

Imane Fadil

Tanjug/AP

Imane Fadil , Foto: Tanjug/AP

Kada je ovaj slučaj dospeo na sud, Berluskoni je optužen da je dao čak 10 miliona evra devojkama kako bi ćutale o onome što se dogodilo.

Berluskoni je još uvek aktivan u policitici i nalazi se na čelu desničarske partije "Napred, Italijo". Na parlamentarim izborima prošle godine je ostvario dobar rezultat, što značilo povretak na velika vrata.

On je izrazio i nameru da učestvuje na izborima za Evropski parlament u maju ove godine, što bi bio još jedan povratak posle seks skandala i finansijskih malverzacija.