PUTIN DOBIJA MOĆNO ORUŽJE Lideru Rusije više ništa neće promaći za okom! Nema više VRŠLJANJA petokolonaša i terorista po Rusiji!

Projekat "Gospodarevo oko" će omogućiti da se u realnom vremenu prati situacija u svim ruskim regionima, rekao je generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

Vladimir Putin i Viktor Zolotov
Vladimir Putin i Viktor Zolotov, Foto: Profimedia

- Potpuni pristup tom sistemu imaće predsednik (Vladimir Putin). Mislim da se u kontaktu sa regionalnim vlastima mogu koristiti ovi podaci. Kada budu podnošeni izveštaji regiona, predsednik će imati mogućnost da odmah sve vidi u realnom vremenu, šta se stvarno dešava na gradilištima, objektima, ljudima, usevima, putevima i mnogo čemu drugom - rekao je Rogozin.

Prema njegovim rečima, sistem koji se pravi je "dobro oko, koje prodire kroz čitavu infrastrukturu države, čemu pristup, pored predsednika, može da ima i Vlada".

U martu je rukovodilac pres-službe Roskosmosa Vladimir Ustimenko izjavio da se projekat Gospodarevo oko trenutno nalazi u fazi tehničko-ekonomske izvodljivosti.

Sam program je Rogozin najavio u januaru. Tada je on saopštio da će taj sistem omogućiti da se prati dinamika promena svih procesa na Zemlji, a mogu ga koristiti i Ministarstvo za vanredne situacije zemlje i radnici u poljoprivredi. Rogozin je video mogućnost za korišćenje „Gospodarevog oka" za posmatranje promena na infrastrukturnim objektima.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi