Lav je ščepao dok je bila na praksi u parku za divlje životinje, na mestu je OSTALA MRTVA!

Tanjug; D.K. | vesti 2018-12-31 23:17:50 2018-12-31 23:17:50

U incidentu u parku za divlje životinje u Americi tragično je nastradala 22-godišnja Aleksandra Blek kada ju je napao lav, koji je iz ograđenog prostora iznenada dospeo u deo u kome se u tom trenutku nalazila grupa ljudi. Kako je u nedelju saopštila kancelarija šerifa okruga Kazvel (Severna Karolina), devojka je pre dve nedelje došla na praksu u prihvatilište za divlje životinje Censervators Center u Berlingtonu, a posle napada je ostala "na mestu mrtva".

Posle nekoliko bezuspešnih pokušaja da omami lava, pristigla policija morala je da ga ubije kako bi izvukla telo nastradale devojke.

Aleksandra je nedavno završila studije i želela je da radi sa životinjama, saopštila je u suzama direktorka parka Mindi Stiner na konferenciji za štampu. Prema rečima porodice žrtve, ona je uspešno završila nekoliko praktičnih radova sa životinjama, uključujući i vukove.

- Umrla je dok je sledila svoju strast - kažu oni.

PROČITAJ JOŠ:

Kako prenosi kanal CBS, pozivajući se na zvaničnike parka, mužjak lava po imenu Mataj "po prirodi je bio nervozan". Za sada nije poznato kako je izašao iz zatvorenog područja.

U azilu ima oko 80 dvljih životinja, među kojima 20-ak divljih mačaka. Većina je spasena iz teških životnih uslova, navodi se na sajtu parka.

Expand player
Pogledajte više