TURSKA VOJSKA I DŽIHADISTI OSTALI U ŠOKU Kurdi izvukli tajno oružje i krenuli u ofanzivu! Zauzeli grad Ras al Ajnu i oterali "glavoseče" od auto-puta M4!

Erdoganova ofanziva oslabila

Kurdi
Kurdi, Foto: Printscreen/Youtube

 

*Kurdi su iz svog arsenala izvukli sofisticirano oružje, sa kojim su turskoj vojsci i džihadistima FSA priredili šok

* Američki zvaničnici, koji su tesno sarađivali sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF) koje vode Kurdi, otkrili su američkim meidjima da su snage SDF na severu Sirije u proteklih par godina izgradili mrežu podzemnih tunela

* Iako Truska važi za drugu vojsku NATO pakta, uprkos odličnim mogućnostima njenog naoružanja i hordama džihadista koje koriste kao topovsko meso počeli su da gube na svim frontovima

Dok Ankara nastavlja ofanzivu na severu Sirije uprkos sumnjivom prekidu vatre, koje su sukobljene strane prihvatile uz pritisak američkih sankcija protiv Turske, Kurdi su iz svog arsenala izvukli sofisticirano oružje, sa kojim su turskoj vojsci i džihadistima FSA priredili šok i naneli teške gubitke.

Ceo svet gleda ka Siriji, ne sluteći da se u srcu Evrope sprema krvavi rat!

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 19.10.2019. 20:46 Ništa dobro ne donose. Foto: Printskrin * Pogledi celog sveta upereni su u Siriju * Ipak, dok Amerikanci povlače svoje vojnike odatle, u centar Evrope prevoze dodatni kontingent * Stiže radi pripreme za sukob sa "geopolitičkim protivnikom Rusijom" Cilj manevara jeste da se pokaže koliko su brzi i efikasni vojnici NATO-a, piše "Biznis insajder".

 

Američki zvaničnici, koji su tesno sarađivali sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF) koje vode Kurdi, otkrili su američkim meidjima da su snage SDF na severu Sirije u proteklih par godina izgradili mrežu podzemnih tunela i nabavili savremenu vojnu tehniku, sa kojom su sad krenuli u ofanzivu protiv turske vojske. Američki vojni savetnici koji su insistirali na anonimnosti ispričali su da su Kurdi upravo iz straha od Turske invazije napravili mrežu zapletenih tunela.

Iako Truska važi za drugu vojsku NATO pakta, uprkos odličnim mogućnostima njenog naoružanja i hordama džihadista koje koriste kao topovsko meso počeli su da gube na svim frontovima. Početni uspeh počeo je da se topi.

 

Kada se američka vojska povukla sa teritorije Kurda i pošto više ne mogu da računaju američku vazdušnu podršku Kurdi su odlučili da se okrenu proverenom načinu ratovanja i upravo ove tunele koriste za odbranu svojih pograničnih gradova. Upravo iznenadni udari s leđa iznenadili su tursku vojsku i džihadiste, pa su snage SDF u poslednjih 48 časova ponovo preuzeli kontrolu nad gradom Ras al-Aynom i turku armiju odbacili od strateškog auto-puta M4.

Tokom bitke za Ras al-Aynu so Kurdi su ubili 103 džihadista, pripadnika Slobodne sirijske vojske.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je potvrdila gubitak grada i da su Kurdi povratili izgubljeno područje posle teških borbi.

ZNALI SU KO DOLAZI! Ruska vojska ušla u američku bazu, na zidu zatekli poruku koju su napisali pre nego što su pobegli: Ovo vam je od SAD! (VIDEO)

FRANCUZI KUKAJU I MOLE, SVE OČI UPRTE U PUTINA Turci i džihadisti nadiru, francuske snage u rasulu i opkoljene! (VIDEO)

TROBOJKA ZABODENA NA GRANICI! Ankara drhti zbog ove fotografije! Niko nije očekivao da će preći pustinju, a sada su na korak do tačke bez povratka!

BONUS VIDEO: Vežba Vojske Srbije

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi