SVE SE USTALASALO Kruzer sa 999 putnika se zbog zaraženih članova posade vratio nazad, ali je mnogima zabranjeno da napuste brod

Sve se ustalasalo

Kruzer Putnički brod Krstarenje Putovanje brodom
Foto: Shutterstock

Kruzer "Majn šif 6" jutros se vratio u grčku luku Pirej pošto je nekoliko članova njegove posade bilo pozitivno na nasumičnom testiranju na COVID-19.

Da li ste bili na kruzeru?

Ukupan broj glasova: 61

  • Jesam: 26% (16)
  • Nisam: 34% (21)
  • Planiram, jednog dana: 11% (7)
  • Ne želim : 28% (17)

Kako navodi ANA, tim grčke nacionalne organizacije za javno zdravstvo izvršiće inspekciju kruzera, a do njenog okončanja nikome neće biti dozvoljeno da napusti brod.

Na testiranju je na COVID-19 bilo pozitivno 12 članova posade, koji su potom stavljeni u izolaciju, ali su ponovni testovi pokazali da kod njih šestoro nema tragova virusa, dok se i dalje čeka na rezultate testiranja preostalih šestoro.

Zbog pojavljivanja slučajeva zaraze među posadom, sa grčkim vlastima je postignut dogovor da se brod sa krstarenja vrati u Pirej radi dodatnih testova.

Kompanija TUI, u čijem je vlasništvu kruzer, saopštila je da, zahvaljujući higijenskim merama i protokolu čišćenja, nema razloga za zabrinutost među putnicima, posadom i osobljem, kao i da na brodu postoji sveobuhvatan sistem za slučaj pojavljivanja zaraze novim korona virusom.

Na kruzeru se nalazi 999 putnika i 666 članova posade i osoblja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi