Florida, uragan, SAD
Tanjug/AP
Florida, uragan, SAD

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Snimci iz vazduha pokazuju da je "Dorijan" izazvao brutalna razaranja na Bahamima, čak tako velika da, kako piše Si-En-En, teško je proceniti koliko bi novca i vremena bilo potrebno da se Bahami obnove.

Hiljade stanovnika ostrva Grand Bahama i Abako nema utočište, veći deo ostrva je poplavljen i očekuje se da uskoro ostane bez hrane, vode i lekova. Stanje će se dodatno pogoršati bez brze reakcije međunarodne zajednice, upozorili su u koordiniranim porukama UN, Stejt Dipartment i lokalni zvaničnici.

Pročitajte još:

- Ovo je istorijska tragedija. Razaranje je obimno i bez presedana - rekao je bahamijski premijer Hubert Minis.

Minis je potvrdio da je broj poginuli dostogao sedam, ali se očekuje da bi mogao da bude i veći. Prema njegovim rečima obnova će zahtevati „ogromne, koordinirane napore“.

- Nalazimo se usred jedne od najvećih nacionalnih kriza u istoriji naše zemlje - rekao je Minis na konferenciji za novinare.

Iako je tokom jučerašnjeg dana oslabio na uragan kategorije dva, u trenutku kada se obrušio na Bahame, “Dorijan” je bio uragan kategorije pet. Prema navodima američkih medija, Bahami, zemlja koja je inače na putanji uragana, nisu videli ovako jaku oluju od uragana koji se dogodio na praznik rada 1935. godine.

Pojavio se snimak majke koja ostavlja tek rođenu živu bebu u kesi! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 05.09.2019. 07:23 - 05.09.2019. 07:46 Policija je identifikovala i zatvorila ženu koja ostavlja tek rođenu bebu u kesi. Ostavlja bebu u kesi, Foto: printskrin * Na internetu se pojavio snimak majke koja ostavlja tek rođenu bebu u kesi * Novorođenče je pronašao vlasnik i prodavnice * Dečak je sada u bolnici Ovaj užas dogodio se u selu Čeremšan u Tatarstanu.

- Potpuna devastacija. Apokalipsa. Izgleda kao da je eksplodirala bomba. Ne možete obnoviti nešto što je nije tamo. Moramo da počenemo iznova - rekla je Lia Hed-Rigbi, koja pomaže pokretanje lokalne organizacije za pomoć od uragana.

BONUS VIDEO: Građevinska mafija beži sa divlje deponije na Čukarickoj padini

 

Komentari (1)

Mirjana

05.09.2019 23:20

Ne daj Bože ovog zla, zaboravili bi na svađe, na različita razmišljanja, na političke smicalice, ružne reči, rijaliti je i sva zla koja jedni drugima činimo.