BRUTALAN NAPAD ALBANSKIH TERORISTA NA SIRIJSKU ARMIJU Krenuli na njih snajperima i topovima, mrtvi na obe strane! Izgovorili ove reči, pa sasuli kišu metaka!

Albanski teroristi koji deluju u okviru formacije "Džemat Alban" napali su jedan punkt pod kontrolom sirijske armije.

Napad
Napad, Foto: Youtube printscreen

Oni su na ovaj punkt napali sa velikim brojem snajperskih pušaka i mitraljeza, uključujući i bestrzajni top sovjetske proizvodnje SPG-9 "Koplje".

Na video snimku je vidljivo da grupa sirijskih boraca pod kišom metaka izvlači jednog pogođenog borca, koji ne daje znake života. Na ovaj napad je odgovorila sirijska armija a pretpostavlja se da i među teroristima ima gubitaka. Albanci su uzvikivali "Alahu Akbar".

Ova teroristička grupa deluje u sastavu džihadističke ultra-radikalne oružane grupe "Hajat Tahrir Aš-Šam", koja na pozicije regularne vojske napada u sadejstvu sa grupom Huras Ad-Din (tačnije Al-Kaida 2.0 u Siriji).

Inače, prema izvorima sa terena, ova teroristička grupa se sastoji od nekoliko stotina islamista sa vahabističkim pogledom na svet, koji su ovde došli mahom sa prostora Kosmeta, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije. Odlično su naoružani sa velikim brojem automatskih pušaka i snajpera, gde ima i onih velikog kalibra (trofejne puške AM-50 Sayyad, Steyr SSG 69 itd.). U poslednje vreme primetno je ojačavanje ovog odreda sa artiljerijskim sredstvima za vatrenu podršku.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi