Udarna vest
Alo!
Žan Klod Junker

EPA/Patrick Seeger

Žan Klod Junker, Foto: EPA/Patrick Seeger

Međutim, kako navodi Dejli mejl, Junker je iznajmio privatne avione za 21 od 43 službena putovanja u periodu između januara i novembra 2018. godine.

Pročitajte još:

 

Time je, pokazuje analiza britanskog tabloida, predsednik Evropske komisije najverovatnije napravio račun od više stotina hiljada funti.

Najskuplje putovanje privatnim avionom "po osobi" bila je Junkerova jednodnevna poseta Madridu.

 

Troškovi tog putovanja iznosili su 6.734 funti po osobi, što je više od 7.483 evra, ali ukupni trošak za iznajmljivanje privatnog aviona za tu posetu nije otkriven.

Kao drugo na listi najskupljih Junkerovih putovanja, sa troškovima od 6.374 funte po osobi, što je više od 7.000 evra, Dejli mejl navodi njegovu četvorodnevnu posetu zemljama Zapadnog Balkana od 25. februara do 1. marta, kad je posetio i Srbiju.

 

Britanski tabloid ističe da su, posle najnovijih otkrića, upućeni pozivi da se predsednik Evropske komisije podvrgne istrazi zbog navodno "prekomerne" upotrebe privatnih letova, koje finansiraju poreski obveznici EU.

Komentari (2)

Tara

02.01.2019 22:04

Pa oni su mala deca u odnosu na gospodina Vuka Jeremića.

slađa

02.01.2019 22:18

Nije ovo prva ni poslednja afera u Briselu. Zato mi dobijamo dgovore kakve dobijamo,čak i kada je bezbednost Srba na KiM u pitanju. Johanes Han se trudi, ali sa ovakvom administracijom u EU, tek nakon izbora možemo imati možda predvidivu sliku njihovih budućih stavova po svim pitanjjima.