"TEK ĆETE DA OSETITE BOL" Kina uputila jezivu pretnju

Peking se strašno naljutio

 

Koronavirus, Kina, Peking, Vuhan
Foto: Tanjug/AP

Kineski državni mediji zapretili su Australiji novim ekonomskim sankcijama ukoliko podrže Sjedinjene Države dok tenzije sa Pekingom eskaliraju.

SAD su u petak saopštile da će zabraniti trgovinu sa 33 kineske kompanije potezom koji bi mogao signalizirati početak "novog hladnog rata", javljaju kineski mediji.

Članak u državnom časopisu Global Tajms poručio je da Australija treba da ćuti kao Indija i da se kloni da ne bi postala kolateralna šteta.

U članku se kaže da će Kina Australiju kazniti gore nego SAD, jer je ona ekonomski manje zavisna od Australije.

SAD je kinesko izvozno tržište broj jedan, dok je Australija na 14. mestu.

kina amerika
Foto: Shutterstock

U članku se kaže: "Kina će uživati više prostora za uzvratni protiv Australije, ako Kanbera podrži Vašington u mogućem "novom hladnom ratu ".

"To znači da Australija može osećati više bola u odnosu na SAD."

Urednik je rekao da je predsednik Tramp ciljao Kinu kako bi odvratio pažnju s pandemije koronavirusa koja je ubila 97.000 Amerikanaca.

"Trampova administracija priprema probleme kako bi sakrila svoje teškoće zbog lošeg postupanja s koronavirusom ", rečeno je.

Donald Tramp
Foto: Shutterstock

"Nema potrebe da se druge zemlje, poput Australije, uključuju u ovu smešnu političku igru."

Global Tajms veruje da je Australija samo „pas u krilu“ koji se koristi za podsticanje američkih interesa, a prošle nedelje je tvrdio da je SAD primorala Kanberu da zatraži istragu o poreklu i širenju koronavirusa.

Prošlog meseca Peking se naljutio zbog poziva Australije na nezavisnu istragu porekla virusa, verujući da je to 'zlonamerni' pokušaj okrivljavanja i 'stigmatizacije' Kine.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi