bolnica
Printscreen youtube
bolnica

Printscreen youtube

bolnica, Foto: Printscreen youtube

Vraća mu se boja 

Kineski lekar, kome je koža iznenada potamnela nakon što teško oboleo od korona virusa, pobedio je bolest i postepeno mu se vraća prirodna boja, što potvrđuje i nedavno objavljena fotografija.

Dr Hu Vejfeng, kome je koža takođe potamnela, i dalje je u bolnici.

Dr Ji i Dr Hu (42) obojica su se zarazila lečeći pacijente u Centralnoj bolnici u Vuhanu pre oko mesec dana. Dr Duan Đun, zamenik direktora Odeljenja za intenzivnu negu Bolnice Kinesko-japanskog prijateljstva, čiji je stručnjak bio deo tima koji je lečio dvojicu lekara, izjavio je da su dr Ji i dr Hu lečeni antibiotikom polimiksin B, koji je izazvao hiperpigmentaciju, ali da će se ona polako povući kako se budu oporavljali.

Lekari su ranije mislili da je abnormalna boja kože izazvana hormonskim poremećajem, nakon što je virus pacijentima oštetio jetru.

 

Kardiolog dr Ji počeo je da se oporavlja zahvaljujući aparatu za održavanje života ECMO, na koji je bio priključen 39 dana.

Dr Ji i Dr Hu su kolege pokojnog kineskog lekara uzbunjivača Lija Venlijanga, koga je policija opomenula zato što je upozorio na opasan virus, od koga je sedmog februara i sam umro.