Donald Tramp i Kim Džong Un
Printscreen/Youtube
Donald Tramp

EPA

Donald Tramp, Foto: EPA

Izvori Foks njuza razgovarali su o tim planovima usled kontradiktornih izveštaja o zdravlju lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

Oni i pozivaju na oprez povodom ovih izveštaja, koji tvrde da se Kim suočava sa smrtnom opasnošću nakon kardiovaskularne procedure.

Mada je i dalje nepoznanica šta je prava istina o njegovom zdravstvenom stanju, američka vlada napravila je opsežne planove u slučaju da Kima više ne bude, rekao je izvor Foks njuza, koji navodi da je izvor visokopozicionirani obaveštajac.

Kim Džong Un

Youtube/Printscreen

Kim Džong Un, Foto: Youtube/Printscreen

Zvaničnik je rekao da je verovatna velika humanitarna kriza u Severnoj Koreji, u kojoj bi se milioni ljudi suočili sa gladovanjem i masovnim egzodusom u Kinu, prenosi B92.

Obaveštajni izvori rekli su da bi veliki deo plana bio oslanjanje na Kinu da istupi i pomogne u kontrolisanju situacije na severnokorejskom tlu. Delimično zbog blizine Kine, a drugim delom zbog logističkog izazova koji bi imala SAD u obezbeđivanju humanitarne pomoći.

Izvori iz Bele kuće rekli su da prate izveštaje o Kimovom stanju ali da i dalje nema potvrde o njegovom stanju.

Razgovori između Trampa i Kima o nuklearnom programu dugo su već u zastoju.

Jedan izvor rekao je da tokom poslednjeg samita, oni koji su bili u blizini Kima primetili su da teško diše za svoje godine.

Komentari (2)

de

22.04.2020 10:43

Pa ti ameru si stariji . t i ćeš pre da umreš

vladimir

22.04.2020 19:13

Verovatno su mu Ameri smestili neku bolezaniju kao Čavezu , jer drugačije nisu mogli. Pokušali su i Fidela ubiti bar dvesta puta,ali je stari gerilac bio mudrji.