LNA jača odbranu Sirta
Twitter/Printscreen
LNA jača odbranu Sirta, Foto: Twitter/Printscreen

Libijska nacionalna armija (LNA), na čelu sa feldmaršalom Kalifom Haftarom, poslala je dodatna vojna pojačanja na grad Sirt u okviru priprema za novi napad snaga Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) koju podržava Turska.

Zapadna Libija, Foto: Printscreen/Liveuamap

Medijski centar operativne komande "Al-Karamah" Libijske nacionalne armije (LNA) objavio je da je "bataljon 302" prešao u zapadni Sirt zbog priprema za novu bitku.

Medijski centar objavio je fotografije na kojima se vidi veliki konvoj od desetina vojnih vozila koja prevoze opremu i osoblje prema Sirtu.

U međuvremenu, lokalni vojni izvor potvrdio je za rusku novinsku agenciju Tass da je LNA dovela vojna pojačanja zapadno od Sirta, naglašavajući da su "oružane snage u pripravnosti za borbu".

- Očekujemo da će naredni period biti svedok mnogih događaja. Spremni smo za bilo kakav scenario.

Bitka za Sirt, Libija, Foto: Liveuamap

Prva ofanziva na Sirt snaga Vlade Nacionalnog sporazuma (GNA) ove godine završila je porazom, pošto nisu uspeli da uđu u strateški lučki grad. Od tada, GNA i njihovi saveznici snažno su bombardovali položaje Libijske nacionalne armije (LNA) u pripremi za njihov nadolazeći napad, u kome žele da zauzmu Sirt i njegovu okolinu.