Haftar šalje ogromnu vojsku, Turci nadiru, Sirt se mora odbraniti po svaku cenu! (FOTO)

Alo.rs/AMN/V.M. | vesti 2020-06-14 22:53:36 2020-06-14 22:53:36

Bitka za Sirt može da počne.

Twitter/Printscreen

Libijska nacionalna armija (LNA), na čelu sa feldmaršalom Kalifom Haftarom, poslala je dodatna vojna pojačanja na grad Sirt u okviru priprema za novi napad snaga Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) koju podržava Turska.

Medijski centar operativne komande "Al-Karamah" Libijske nacionalne armije (LNA) objavio je da je "bataljon 302" prešao u zapadni Sirt zbog priprema za novu bitku.

Medijski centar objavio je fotografije na kojima se vidi veliki konvoj od desetina vojnih vozila koja prevoze opremu i osoblje prema Sirtu.

U međuvremenu, lokalni vojni izvor potvrdio je za rusku novinsku agenciju Tass da je LNA dovela vojna pojačanja zapadno od Sirta, naglašavajući da su "oružane snage u pripravnosti za borbu".

- Očekujemo da će naredni period biti svedok mnogih događaja. Spremni smo za bilo kakav scenario.

Prva ofanziva na Sirt snaga Vlade Nacionalnog sporazuma (GNA) ove godine završila je porazom, pošto nisu uspeli da uđu u strateški lučki grad. Od tada, GNA i njihovi saveznici snažno su bombardovali položaje Libijske nacionalne armije (LNA) u pripremi za njihov nadolazeći napad, u kome žele da zauzmu Sirt i njegovu okolinu.

Expand player
Pogledajte više