Susie Zhao
FB
Susie Zhao

FB

Susie Zhao, Foto: FB

Registrovani nasilnik i seksualni prestupnik Džefri Moris (60) optužen je za ubistvo profesionalne poker igračice Suzi Zhao (33) u Mičigenu.

- Bilo je teško reći da je to što vidimo podvala ili neka šala povodom Noći veštica ili pravo ugljenisano telo - rekao je Ronald Granvil, jedan od prolaznika koji ju je pronašao.

Nesrećna devojka je prošla jezivu agoniju u svojim poslednjim trenucima života, objasnili su sudski lekari.

Zamenik medicinskog ispitivača dr Endru Hanson, rekao je sudu da je Suzin jezik bio izgoren, kosa joj je iščupana, a u njenim plućima i disajnim organima su tragovi dima i čađi.

Ovi užasni podaci koje je lekar izneo su potvrdili strašnu činjenicu, a to je da je devojka živa zapaljena. Ona je zadobila opekotine na najmanje 90 odsto tela.

Autopsija je takođe utvrdila velike povrede na genitalijama ubijene, koje su nastale usled udaraca pesnicom ili drugim predmetom. Osim ovih gnusnih činjenica utvrđeno je i to da je žrtva pre ubijanja bila vezana i silovana.

Daljom istragom utvrđeno je i to da je Moris zvao Suzi nekoliko puta pre njihovog stastanka 12. jula, kada joj se ujedno i gubi svaki trag.

Nju je poslenji put videla majka navedenog datuma oko 17.30 časova, a telo je pronađeno sledećeg dana oko 8.00 sati.

Žrtva i ubica su odseli u istom motelu "Šervod" u Vaterfordu, a kako je naknadno utvrđeno praćenjem signala sa njihovim telefona oboje su se udalji od motela i otišli na deo namenjen rekreaciji ljudi.

Kako je došlo do susreta

Prema podacima veštaka, Suzi Zhao se sastala sa ubicom u noći između 12. i 13 jula . Njen ubica Moris je kasnije priznao da je pokupio žrtvu na putu i da su oni zajendo odseli u motelu oko 21.26 sati.

Njih dvoje su potom izašli iz motela kako bi kupili alkoholno piće. Potom je Zhao napustila motel i sa saobom ponela sve što je posedovala, naveo je ubica.

Međutim policijsko istraživanje je utvrdilo da je mobilni telefon žrtve registrovan u motelu sve do 5.00 ujutru. Potom se signal oba telefona, žrtve i ubice pomera do udaljenog parka gde se zadržava nekoliko minuta.

Policija veruje da je devojka zavezana i silovana, a potom prevezena u park, da su njene genitalije tada povređene nepoznatim predmetom ili šakom, a potom polivena zapaljivom tečnošću i zapaljena živa.

Moris je uhapšen 31. jula, a policija je u njegovim kolima pronašla tragove krvi kao i krvavu bejzbol palicu. Forenzičari su u kolima pronašli i druga vlakna uključujući i pramen kose.

Zločinac poznat policiji od ranije

Moris je poznat policiji već 30 godina, zbog nasilničkog ponašanja i seksualnog prestupništva.

1989. godine je osuđen za krivično delo silovanja i više puta je prijavljivan zbog nasilja u porodici. 

Za vreme ubistva devojke on je bio na uslovnoj slobodi.

Suzie Zhao

FB

Suzie Zhao, Foto: FB

Suzi Zhao, koja je inače živela u Los Anđelesu, posećivala je svoju majku u Vatervordu, a kako su u pokeraškim krugovima svi znali za nju važila je za "nacionalni talenat" u ovoj igri.

U pokeraškim krugovima je bila poznata kao "Suzi Q".

Sa lakoćom je u svoj dom donosila nagrade u iznosu od devet ili 10 hiljada dolara, a veruje se da je u svojoj karijeri osvojila ukupno 224.671 dolara.

Pročitajte još: