Vladimir Putin
Profimedia
Vladimir Putin

Profimedia

Vladimir Putin, Foto: Profimedia

"Raspad Sovjetskog saveza", odgovorio je, prema pisanju jednog ruskog lista, Putin, upitan koji događaj u Rusiji bi najviše voleo da je mogao da spreči, prenosi AP.

Kako agencija navodi, on je to rekao odgovarajući na pitanja danas na forumu u ruskoj enklavi Kalinjingradu.

AP podseća da je Putin 2005. godine privukao veliku pažnju kada je u svom Govoru o stanju nacije rekao da je raspad SSSR-a bio "najveća geopolitička katastrofa veka".

Njegov današnji komentar je usledio, kako podseća AP, dan nakon što je objavio da je Rusija razvila navodno nevidljiva nova nuklearna oružja, izazivajući zabrinutost da bi moglo doći do nove trke u naoružanju poput one iz doba SSSR-a.

Kako je agencija ranije prenela, Putin je juče izjavio u obraćanju naciji da je Rusija testirala čitav niz novog strateškog nuklearnog naoružanja koje protivnička strana nije u stanju da presretne.

SSSR

Profimedia

SSSR, Foto: Profimedia

Pomenuo je i podvodni dron velike brzine koji ima interkontinetalni domet, novu hipersoničnu interkontinentalnu raketu "Avangard" koja leti 20 puta brže od zvuka i "udara poput meteora", još jednu raketu koju na Zapadu zovu "Satana" i sistem hipersoničnih raketa "Kinžal".

Kako je agencija navela ruski lider je naglasio da je razvoj ruskog novog oružja kakvog nema na Zapadu, usledio kao odgovor na povlačenje SAD iz hladnoratovskog sporazuma o zabrani raketnih odbrana i američke napore u razvoju sistema raketne odbrane.

Navedeno je da je Putin kazao da su SAD ignorisale žalbe Rusije.

"Niko nas nije slušao. Sada nas čujte", poručio je ruski predsednik.

Navedeno je da je Putin rekao da će novo naoružanje pomoći u obezbeđivanju globalne stabilnosti i staviti tačku na pokušaje slabljenja Rusije.

Komentari (3)

negativna vremenska masina

03.03.2018 01:38

putovanje u proslost je moguce ,cak i u buducnost ,jer ono sto je za nas buducnost ,za neke je daleka proslost ,ukoliko osobe iz 3000 godine doputuju u 2018 te osobe mogu da otputuju u 2080 ,a za nas 2080 je buducnost . tako da je putovanje u buducnost moguce u okviru ,,ostvarenog vremenskog prostora ,, tehnologiju rekonstrukciju proslosti u formi Holograma ,vec mogu da prezentujem ,medjutim nisma uspeo da pronajdem nacin da se komunicira sa tim hologramom ,obzirom da je rec samo o rekonstrukcij

Galet

03.03.2018 09:59

@negativna vremenska masina - Putovanje kroz vreme sledi iz Teorije relativnosti koja je nadgrađena nad pogrešnim osnovima. Ajnštajn nije znao objasniti konstantnost brzine svetlosti i stvorio je teoriju koja uvažava njegovo pogrešno odnosno plitkoumno tumačenje tog fenomena. Sve što je nadgrađeno nad Ajnštajnovim postulatima je bezvredno i pogrešno.

galet

03.03.2018 10:02

@negativna vremenska masina - Pogresno!