DANSKI DESNIČAR ZAPALIO KURAN U MUSLIMANSKOJ ČETVRTI Kad su VERNICI videli počeli su da bacaju kamenje, pale kontejnere i tuku policiju

Haos u Kopenhagenu

Danski policajac, Foto: Tanjug/AP

 

Rasmus Paludan, vođa danske ekstremno desničarske stranke Čvrsti pravac, zapalio je u nedjelju primerke muslimanske svete knjige Kuran u četvrti Noerrebro, gde živi muslimanska populacija u Kopenhagenu.

Prema navodima lista Ekstra Bladet, Paludan je bacao primerke Kurana u vazduh, u toku protesta pripadnika njegove stranke, koji se protive tome što muslimani obavljaju molitvu petkom ispred zgrade danskog parlamenta.

Taj čin isprovocirao je grupu mladića koji su pripadnike Čvrstog pravca gađali kamenjem i zapalili kontejnere. Policija je koristila suzavac kako bi prekinula nerede.

Pripadnici policije udaljili su Paludana i zatražili od građana da napuste trg na kojem su se odvijali protesti.

 

Paludan je i krajem marta u Kopenhagenu zapalio Kuran, želeći isprovocirati vernike koji su se okupili pred zgradom Parlamenta.

Ispred zgrade Parlamenta organizovano je bilo klanjanje na otvorenom, u znak protesta zbog oružanog napada na dve džamije u novozelandskom gradu Kristčrču, u kome je ubijeno 50, a ranjeni desetine muslimanskih vernika.

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi