Boris Džonson, Bregzit, Luksemburg
Printscreen Youtube
Boris Džonson, Bregzit, Luksemburg

Printscreen Youtube

Boris Džonson, Bregzit, Luksemburg, Foto: Printscreen Youtube

* Predsednik Evropske komisije i premijer Luksemburga ponizili britanskog premijera Borisa Džonsona

* Masa koja se okupila ispred palate gde se održavao sastanak, kad su ugledali Džonsona počeli su da urlaju i zvižde

* Hladan tuš usledio je kasnije kad je čuo poruku ostalih lidera i kako se sprdaju sa njim

Britanski premijer Boris Džonson susreo se danas sa još aktuelnim predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom pred kojim je ponovio da ne namerava uprkos odluci parlamenta da traži novo odlaganje BREGZIT-a, već planira da svoju zemlju za nešto više od mesec dana izvede iz EU. Džonson je dodao da jedino što želi je ubrzanje postizanja sporazuma o izlasku Britanije iz EU.

Britanska vlada poslala poslanike kući! Suspendovan Parlament! Država u haosu!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 10.09.2019. 08:08 - 10.09.2019. 08:16 Zakonodavno telo je zvanično suspendovano formalnom ceremonijom u Domu lordova Britanski parlament, Foto: EPA * Britanska vlada je i formalno suspendovala Parlament * Zakonodavno telo je zvanično suspendovano formalnom ceremonijom u Domu lordova * Poslanici će se vratiti u Parlament 14.

 

Sastanak je organizovan u Junkerovoj zemlji, a ne u Briselu, kao sedištu Evropske komisije, iz dva razloga. Prvi jer Boris Džonson nije hteo da dođe u Brisel, a drugij jer aktuelni predsednik EK bio je na proputovanju ka Strazburu gde je počela nova sednica Evropskog parlamenta. 

 

Dok je dolazio na razgovor sa Junkerom ispred mesta gde se održavao sastanak okupio se veliki broj ljudi koji su zvižducima i masovnim negodovanjem obeležili dolazak britanskog premijera, što je njega veoma iznerviralo.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Džonson se juče susreo i sa premijerom Luksemburga Havijerom Batelom. Džonson je zbog zvižduka i negodovanja tražio da konferencija za medije bude održana unutar zgrade, a ne kako je ranije planirano na otvorenom u dvorištu i uz samu ogradu. Međutim Batel je odbio Džonsonov predlog, pa se ovaj naljutio i odbio da prisustvuje konferenciji za novinare,

"Vreme prolazi prestanite pričati, radite, poručio mu je Betel i dodao da dvadesetsedmorica neće u bilo kom trenutku da preuzmu odgovornost za haos u kome se EU nalazi.

 

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT