Vladimir Putin, Saudisjak Arabija
printscreen twitter
Vladimir Putin, Saudisjak Arabija, Foto: printscreen twitter

* Istorijska poset ruskog predsednika Vladimira Putina Kraljevini Saudijskoj Arabiji nije mogla da prođe bez incidenta

* Na svečanom dočeku u Dvoru, orkestar napravio skandal prilikom intoniranja ruske himne

* Šok ni sam Putin, koji obično deluje hladnolrvno nije mogao da sakrije

Istorijska poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Kraljevini Saudijskoj Arabiji nije mogla da prođe bez skandala uprkos veličanstvenom dočeku od strane saudijskog kralja Salmana. 

A onda je Putin dao zastrašujući poklon! Salmanu zastala knedla u grlu (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 18:56 Kraljevski doček za Putina. Kraljevski doček za Putina, Foto: Twitter/Printscreen * Predsednik Rusije Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman ibn Abdel Aziz el Saud su na pregovore u kraljevskoj palati stigli elektromobilom * Lideri su se četvorosedom vozili po kraljevskoj palati * Putin i Salman su se do sale za pregovore dovezli elektromobilom, nakon završetka prijema koji je saudijski kralj pripremio u čast svog ruskog kolege Poklon ruske strane Ruska delegacija je saopštila da će ruska strana pokloniti Saudijcima kamčatskog sokola.

 

Naime ruski predsednik Putin ostao je bez teksta i vidno smoren, kada je himna njegove države trebala da se intonira. Počasna kraljeva garda plus raštimovani orkestar vidno su uticali na raspoloženje Putina, koji je ostao zatečen.

 

Kasnije je to ispravljeno u naknadnom snimku, pa su Saudijci pustili original verziju ruske himne i to na plejbek. Međutim gaf nije mogao da se sakrije, a snimak je postao ubrzo viralni hit.

Vladimir Putin, Saudisjak Arabija, Foto: printscreen twitter

 

Inače ovo nije prvi put da raštimovani orkestar napravi gaf prilikom dočeka, neke inostrane delegacije. Sličan slučaje bio je pre nekoliko godina, kada je bivši predsednik Venecuele Ugo Čaves, koji je u međuvremenu preimuo dočekao kinesku delegaciju, koja je ostala u šoku tokom intoniranja njihove himne.

BONUS VIDEO: Protest ispred Galerije Progres povodom promocije knjige Gorana Vesića