Jermenija povukla crtu s koje nema odstupanja, tela stotine vojnika ostala u blatu, na barikadama ponovo - DECA!

Alo!; D.K. | vesti 2020-09-28 20:56:25 2020-09-28 20:56:25

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da je Azerbejdžan pokrenuo novu krupnu vojnu operaciju na liniji razgraničenja sa Nagorno-Karabahom.

Tanjug/AP

Kako se navodi, napad se sprovodi u dolini reke Araks u pravcu Magatis-Tališ, međutim, za sada jermenske snage uspešno odolevaju napadima azerbejdžanske vojske.

Iz Ministarstva ističu da je do sada uništeno 22 azerbejdžanska tenka i 10 jedinica drugih tipova oklopnih vozila.

"Likvidirano je preko 370 vojnika. Pored toga, prema određenim informacijama, ranjeno je oko 35 odsto vojnika koji su učestvovali u napadima", rekao je neimenovani predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane.

Stotine vojnika izbačeno iz stroja na obe strane

Zamenik komandanta snaga Nagorno-Karabaha Artur Sargsjan precizirao je danas broj žrtva i izgubljene tehnike na obe strane.
On je rekao da je azerbejdžanska vojska izgubila oko 400 vojnika, 36 dronova, 47 oklopnih vozila i tenkova.

Sa druge strane jedinicama odbrane Nagorno-Karabaha iz stroja je izbačeno više od 240 vojnika, 48 vojnika je poginulo a oko 200 je ranjeno.

Jerevan će upotrebiti "Iskandere" ako Baku iskoristi avione F-16

Ambasador Jermenije u Rusiji Vardan Toganjan izjavio je da će Jerevan upotrebiti „Iskandere“ ukoliko Baku bude u napadima upotrebio turske lovce F-16.

Kako je rekao, za obaranje turskih bespilotnih letelica trenutno na raspolaganju ima dovoljno protivvazduhoplovnih sistema.

Istovremeno, Toganjan je odbacio kao netačnu informaciju da Jerevan radi na formiranju humanitarnih koridora iz Nagorno-Karabaha rekavši da za tako nečim još uvek nema potrebe.

Simonjanova: Obustavite besmisleni pokolj

Broj žrtava među jermenskim vojnicima iznosi 59. S tim u vezi, glavna urednica međunarodne informativne agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan skrenula je pažnju na datume rođenja poginulih vojnika i pozvala da se „obustavi besmisleni pokolj“.

Ona je na svojoj Telegram stanici objavila novi spisak poginulih u nepriznatoj republici Nagorno-Karabah i pozvala da se obustavi nasilje.

„Pogledajte datume rođenja. Neka neko zaustavi ovaj besmisleni pokolj“, napisala je ona kao komentar na vest Sputnjika Jermenija da je većina vojnika 2000. godišta i mlađe.

Expand player
Pogledajte više