Jelena Milić izgovorila skandaloznu stvar o Rusiji i Putinu! Pozelenećete od besa kad vidite šta je "lupila i ostala živa"!

Nema granica!

Jelena Milić
Jelena Milić, Foto: Printskrin

Direktorka Centra za evro-atlantske studije (CEAS) Jelena Milić smatra da Rusija ne želi bilo kakav dogovor između Srbije i Kosova, zbog čega se, kaže, Srbija sada nalazi između dve vatre, ali i poručuje da će od saradnje sa Rusijom zavisiti podrška Trampove administracije našoj zemlji. 

Ona je za program "Radio Kosova 2" na srpskom jeziku, a komentarišući rezultate nedavne posete Aleksandra Vučića ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u Rusiji, kazala da je, uprkos nedovoljnim zvaničnim informacijama o tom susretu, jasno da Rusija ne želi pomak u pregovorima između Beograda i Prištine.

 

Kako objašnjava, što duže odustvo dogovora Beograda i Prištine, produžava period "ulaska Rusije" i omogućava postojanje "jedne neuralgične tačke koju može da eksploatiše za svoje interese".

- A ti interesi služe pre svega za podrivanje i diskreditaciju evropskih politika u regionu. Zbog toga se Srbija sada nalazi između dve vatre - kaže Milićeva.

Od saradnje s Rusijom zavisiće i eventualna podrška koju Srbija očekuje od Trampove administracije, zemalja EU i NATO, poručuje Milić.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Tanjug/Rade Prelić

U tom smislu kaže da bi bilo veoma kontraproduktivno da Srbija od Rusije nabavi helikoptere MI35, za šta, dodaje, ima indicija.

- To se malo zna i u Srbiji, ali kupovina vojne opreme iz Rusije može da utiče na odnose sa SAD zbog sankcija koje joj je Vašington uveo, a zbog mešanja Rusije u Ukrajini i mešanja u unutrašnje stvari partnerskih zemalja - navela je Milićeva.

Ona je ocenila da je komunikacija Srbije i NATO danas mnogo bolja, ali da ima još prostora za unapređenje saradnje i u okviru sadašnjeg statusa u odnosima, kada se Srbija određuje kao vojno neutralna.

- Dobra vest je da se obnavlja individualni akcioni plan partnerstva. Dobar je trend, ali možda nije svim građanima Srbije jasan - kazala je Milićeva.

Prema njenoj oceni, odnosi Srbije i NATO idu svojim tokom verovatno i zbog očekivanja državnog rukovodstva Srbije da NATO pruži bezbednosni okvir za budući pravno-obavezujući dogovor između Srbije i Kosova.

- To su po meni sve dobre vesti. Trend je pozitivan i bilo bi jako dobro ako bi moglo tako da ostane. Mislim da nedavna istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je porasla podrška saradnji s NATO za nekih pet odsto od proleća do sada, sa devet na 14 odsto", navela je Milićeva.

NATO vojnici
NATO vojnici , Foto: EPA

Kako je rekla, Srbija očekuje da NATO ima ključnu bezbednosnu, ali i političku ulogu "u periodu postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Srbije i Kosova", te da će KFOR imati veoma važnu ulogu, imajući i vidu činjenicu da na Kosovu ima 4000 pripadnika.

- Mislim da može da dođe do malog povećanja međunarodnih trupa, ili u Bosni ili na Kosovu, u periodu eventulanog postizanja nekog sveobuhvatnog dogovora - napomenula je Milićeva.

Istovremeno, ona kaže da ne veruje da može doći do destabilizacije u slučaju postizanja dogovora, posebno do bilo kakvom oružanog sukoba na ovom prostoru.

 

Upitana da objasni to što je njena organizacija CEAS podržala opciju korekcije granice odnosno razgraničenja, a što inače predlažu i predsednik Srbije i kosovski predsednik, Milićeva kaže da u tome ne vidi zagovaranje čistih etničkih sredina.

- Bilo ko ko je iskren može odmah da vidi da će većina Srba ostati da živi ionako na Kosovu, a Albanci u Srbiji. S druge strane na Kosovu žive i druge manjine, ne samo Srbi i niko ne priča o stvaranju monoetničkog Kosova - navela je Milićeva.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u 

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: mio
  15/10/2018 - 20:56
  To sto je zovu krivlji su od nje!
 • Korisnik: mio
  15/10/2018 - 17:27
  Sto je zovu u emisije? i oni rade za njih?
 • Korisnik: Dobi
  15/10/2018 - 10:57
  Milicka redovno nauci zadatak, zena je prava streberka i jos se ponosi time,tuzno je to sto su i svi ostali iz EU,Brisela i Amerike ispod proseka sa inteligencijom i ne znaju sta da kazu dok tekst ne nauce napamet.Oni koji njima upravljaju namerno i traze takve marionete koje klimaju i ne postavljaju nikakva pitanja u vezi onoga sto im se nalaze da trabunjaju.
  • miroslav moric @Dobi
   15/10/2018 - 13:11
   Zec voli kupus kupus voli rosu a ja volim malu garavu i bosu!
 • Korisnik: dina
  15/10/2018 - 10:46
  Sramota me njihove sramote, toliko o tome koliko su zaista inteligentni, upuceni i elokventni! Jos jednom vidimo kako ispadaju neozbiljni i nedorasli!
 • Korisnik: Predrag
  15/10/2018 - 10:06
  Sa ovom ženom nije nešto u redu, definitivno. Ona, prvo, ima problem sa živcima i to ozbiljnih. To se vidi po njenom pogledu i po načinu na koji govori. Ona je ozbiljan psiho i ne bi trebala da izlazi u svet bez terapije pošto nema dovoljno mesta u odgovarajućim institucijama.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi