Dron
Tanjug
Dron

Tanjug

Dron, Foto: Tanjug

U članku se tvrdi da u taktičkim i tehničkim karakteristikama turski Bairaktar ​​TB1 i Bairaktar ​​TB2 stoje između gore navedenih izraelskih bespilotnih letelica, uzimajući u obzir pokazatelje kao što su korisni teret i autonomne operativne sposobnosti.

Bairaktar ​​pripada porodici dronova srednjih visina i izviđačkih bespilotnih letelica.

- Multirol bespilotne letelice Bairaktar ​​TB2 letele su ukupno 200.000 sati. Ovo je rekord za tursku vazduhoplovnu industriju - poručio je na Tviteru "Baikar Technologies", ​​proizvođač dronova.

Jerusalim, Izrael

Shutterstock

Jerusalim, Izrael, Foto: Shutterstock

Članak FAN-a pretpostavlja da su Izrael i Turska dogovorili da nastave širenje nestabilnosti u Siriji što je duže moguće.

- Da bi usporio proces obnove teritorijalnog integriteta Sirije, Izrael ne opskrbljuje Tursku samo svojom tehnologijom. Prisiljen je da ćuti o svom nezadovoljstvu turskim akcijama na Sredozemlju, gde Ankara krši ekonomske zone Grčke, Egipta i Jevrejska država. Pomorski sporazum Libija-Turska nije naišao na zvanični otpor Izraela - piše ruska novinska agencija.

U tekstu se tvrdi da su akcije Turske u Siriji i Libiji i dalje u interesu Izraela da oslabi Sirijsku arapsku republiku.

- I sve dok Turska održi svoj odabrani vektor, Izrael će indirektno pomoći Ankari da održi haos na Bliskom Istoku - zaključuje se u članku.

Ranije su ukrajinski mediji objavili statistike o uništavanju ruskih sistema za vazdušnu odbranu Panstir-S1 u Siriji i Libiji od strane turskih bespilotnih letelica.