Donald Tramp
AP/John Minchillo
Donald Tramp, Foto: AP/John Minchillo

* Javio se drugi "zviždač" 

* Tvrdi da ima informacije koje mogu da sruše Trampa

* Tamošnji mediji navode da on ima više informacija od prvog zviždača

Kako navode mediji, drugi zviždač ima "saznanja iz prve ruke" o razgovoru koji je doveo do pokretanja istrage protiv Trampa, koja bi potencijalno mogla da se završi i njegovim opozivom (impičmentom).

 

Turska vojska pristiže u najvećem broju do sada! Kolonama tenkova i kamiona se ne nazire kraj! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo/RT/B92/V.M. DATUM I VREME: 06.10.2019. 13:37 - 06.10.2019. 13:46 Nastaće pakao. Turska vojska, Foto: Printscreen/Twitter * Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je dugo najavljivao invaziju turskih snaga na sever Sirije * Prethodno su turske snage okupirale severne delove Sirije u pokrajinama Alepo (Afrin) i Idlib * Izvršili su već dve operacije pod imenom "Štit Eufrata" i "Maslinova grančica" Turska je poslala dodatne snage i tehniku na granicu sa Sirijom, u okrug Akčakale, javljaju mediji, a snimci vojske i opreme se dele društvenim mrežama.

"Njujork tajms" piše da "drugi zviždač ima više direktnih informacija o spornim događajima od prvog zviždača (službenika CIA)", koji se obratio nadležnima sa žalbom da je Donald Tramp zloupotrebio svoju poziciju u pokušaju da poveća svoje šanse za pobedu na predsedničkim izborima 2020. u SAD. List navodi i da je drugi zviždač jedan od zvaničnika koje je generalni inspektor Obaveštajne zajednice već intervuisao kako bi potvrdio prvobitne navode.

Prva nagađanja o postojanju drugog zviždača pojavila su se sinoć, kada se na tu temu oglasio i Donald Tramp napisavši na Tviteru

- Prvi, takozvani informacije iz druge ruke, "zviždač" shvatilo je moj telefonski razgovor skoro potpuno pogrešno, tako da se sada priča da on ide na klupu, a dolazi drugi "zviždač" iz "duboke države", takođe sa informacijama iz druge ruke. Neka nastave! - naveo je Tramp.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Emanuel Makron poleteo sa aerodroma i pozdravio se sa Vučićem!