GORELO NEBO IZNAD SIRIJE Izraelski lovci poleteli sa Golanske visoravni, izgledali su tako nadmoćno, ali onda su dva ruska sistema počela paljbu, a nebo i zemlja su se sastavili u jedno (VIDEO)

Posade sirijske PVO presrele su vođene rakete koristeći sisteme isporučene iz Rusije.

Napad Sirija
Napad Sirija, Foto: Tanjug/AP

Izraelski raketni udar na predgrađe Damaska odbijen je sistemima "Pancir S" i "Buk M2", te su potvrdili njihovu efikasnost, rekao je vojni izvor za RIA Novosti.

Noćas su avioni izraelskog vazduhoplovstva F-16 sa Golanske visoravni dejstvovali po Međunarodnom aerodromu u Damasku i po naselju Gizlanija.

Posade sirijske PVO presrele su vođene rakete koristeći sisteme isporučene iz Rusije.

- Posade sirijskih dežurnih snaga PVO, "Pancir S" i "Buk M2" presrele su i uništile lansirane rakete koje nisu uspele da pogode cilj, te su potvrdile visoku efikasnost ruskih PVO sistema", saopštio je izvor.

Dodaje se da nije bilo žrtava i materijalne štete.

Izraelska vojska je više puta napadala teritoriju Sirije, objašnjavajući to željom da spreči da moderno "oružje padne u ruke neprijatelja". Pre svega, govori se o libanskom pokretu Hezbolah, koji se bori na strani sirijske vojske.

Sirijsko rukovodstvo je više puta zahtevalo da Savet bezbednosti UN izvrši pritisak na Izrael da zaustavi napade na teritoriju zemlje, te da takve akcije krše suverenitet zemlje i dovode do povećanja napetosti u regionu.

 *

Povezane vesti

 • Korisnik: lala
  02/03/2021 - 09:23
  Dok ne uzvrate po ciljevima u dubini Izraelske države, Jevreji se neće smiriti. Par noćnih udara po Tel Avivu i Jerusalimu i smirili bi USA fašiste. I da pokažu koliko je "čelična kupola" slaba za ofanzivne Ruske sisteme.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi