Izraelski ministar zdravlja pozitivan na KOVID-19!

Alo.rs/Blic/N.A. | vesti 2020-04-07 22:36:57 2020-04-07 22:36:57

Izraelski mediji prenose da je ministar ignorisao upozorenja

EPA

"Božja kazna" 

Izraelski ministar zdravlja Jakov Licman, koji je pre nekoliko nedelja korona virus nazvao "božanskom kaznom protiv homoseksualizma" pozitivan je na KOVID-19. Korona virus dobila je i njegova supruga i njih dvoje se sada nalaze u karantinu.

Licman je prošlog meseca, tokom diskusije o korona virusu, rekao da je on "kazna za homoseksualizam".

Izraelski mediji prenose da je ministar ignorisao upozorenja o socijalnom distanciranju koje je izdavalo njegovo ministarstvo i da je time ugrozio druge čelnike države. On je navodno pristvovao grupnim molitvama nekoliko dana pre nego što je testiran pozitivno na korona virus.

Prima terapiju

U saopštenju Ministarstva se navodi da će svakome ko je bio u kontaktu sa njim u prethodne dve nedelje biti naložena izolacija, a među njima su i šef obaveštajne agencije Mosad i nacionalnog saveta bezbednosti. Premijer Netanjahu sam je otišao u izolaciju nakon što je i njegov savetnik oboleo.

Brojni medicinski radnici zatražili su od Netanjahua da Licmana zameni nekim "pravim zdravstvenim profesionalcem".

"U ovo vreme bitno je da profesionalac bude na čelu Ministarstva zdravlja - doktor sa bogatim iskustvom i znanjem o izraelskom zdravstvu. Zdravlje ide pre svega drugog i definitivno ispred politike", apelovali su mnogi, prenose izraleski mediji.

Do sada je u Izraelu obolelo 6.000 osoba, dok je preminulo 26.

Expand player
Pogledajte više