Kim Džong Un
Tanjug/AP
Kim Džong Un

Tanjug/AP

Kim Džong Un, Foto: Tanjug/AP

Novina tvrdi da je petorica muškaraca streljana 30. jula nakon što su otvoreno napali vladu Severne Koreje zbog toga što nije rešila čitav niz trgovinskih i finansijskih pitanja.

Navodno, zvaničnici su dali primedbe tokom večere, gde su takođe naglasili potrebu da Severna Koreja razvije saradnju sa inostranstvom suočavajući se sa pretećim trgovinskim sankcijama.

Muškarci su navodno uhapšeni nakon što ih je "otkucao" jedan od njihovih mlađih kolega i prijavio razgovor tajnoj policiji Severne Koreje.

Dodaje se da su porodice muškaraca prebačene u kamp 15 u Jodoku, mestu poznatom po smeštaju političkih neistomišljenika.

ANKETA: DA LI VERUJETE U OVE NAVODE?

 

Kim je zauzvrat bio zadovoljan pogubljenjem zaposlenih, jer ih je smatrao pretnjom po nacionalnu bezbednost zemlje.

Izveštaji se pojavljuju nakon što se severnokorejski lider obavezao da će "ozbiljno kazniti" svoje zvaničnike zbog nepoštovanja naredbi tokom sezone tajfuna.

Upozorenje je usledilo nakon novinske agencije AP koja je izvestila da je tokom jednog od svojih sastanaka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, Kim grafički opisao POTUS-u ubistvo svog strica, hvaleći se da je glavu izložio drugima da je vide.

AP se osvrnuo na knjigu američkog veterana reportera Boba Vudvarda koja je sadržala ove navode i koja bi trebalo da bude objavljena sledeće nedelje.

PROČITAJTE JOŠ: