Italija
EPA
Italija

EPA

Italija, Foto: EPA

"Pacijent" Italija 

Ministar unutrašnjih poslova Luciana Lamorgese izjavila je da se "pacijent Italija" za vreme ukršnjih praznika dobro ponašao, da je broj onih koji su prekršili zabranu kretanja relativno mali, i bio je, kako je rekla "fizioloske prirode".

Nakon gotovo mesec dana, broj dnevnih žrtava manji je od 500, opada broj zaraženih, teških i lakših slučajeva zaraze takođe, a raste broj oporavljenih.

U posljednjih 24 sata zabeleženo je 1.984 novih slučajeva infekcije, opada broj pacijenata na intenzivnoj nezi, manje ih je za 38, hospitalizovanih je manje za 297, a broj umrlih u zadnja 24 sata je 431, najmanji je od 18. Marta.

Italija

EPA

Italija, Foto: EPA

U kućnoj izolaciji je 71.063 osoba

Zabrinjavajući je trend rasta u u regiji Pijemont, jednoj od najrazvijenijih regija Italije, gde je potvrđeno novih 996.

U poslednjih 7 dana Pijemont je regija u kojoj se, procentualno, najviše povećao broj zaraženih, za 37odsto.

Danas se na aerodrom u Torinu očekuje kubanski avion "Brigada Henry Reeve" sa 21 lekarom i 16 medicinskih sestara koji dolaze da pomognu Italiji u borbi protiv koronavirusa.

"Naša zahvalnost pre svega ide Kubi i zdravstvenim radnicima koji su se prihvatili da nam pomognu u ovako teškom trenutku", rekao je predsednik regije, član desničarske partije Lega Nord, Alberto Cirio.