NA RUBU RATA Posle napada na američke vojnike, Iran sprema nov potez

On je naglasio da Iran ima tri instance za krivično gonjenje Amerike: Vrhovni sud Irana, iračke sudove i Međunarodni krivični sud.

Iran
Iran, Foto: Shutterstock

Iran namerava da pozove vlasti i oružane snage Sjedinjenih Američkih Država na odgovornost zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulejmanija pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu, izjavio je portparol Vrhovnog suda Irana Golamhusein Esmaili na konferenciji za štampu.

Nameravamo da pozovemo američku vojsku, Vladu i predsednika Donalda Trampa na odgovornost zbog ubistva Sulejmanija pred Međunarodnim krivičnim sudom“, izjavio je Esmaili.

Ranije je predsednik Ustavnog suda Irana Ibrahim Raisi napomenuo da je potrebno pozvati predsednika Amerike Donalda Trampa na odgovornost zbog ubistva Sulejmanija.

Kasem Sulejmani
Kasem Sulejmani, Foto: Shutterstock

Situacija na Bliskom istoku se žestoko zaoštrila u poslednje dve nedelje. Posle protesta ispred Ambasade SAD u Iraku, za koji je Vašington okrivio Teheran, američka vojska ubila je iranskog generala Kasema Sulejmanija dok je bio u Iraku.

Iran je odgovorio udarima po iračkim bazama, gde su bili smešteni američki vojnici, ali u granatiranju niko nije povređen. Parlament Iraka je posle ubistva Sulejmanija tražio da strane vojske napuste tu zemlju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi