IRCI SE DIŽU NA ORUŽJE, NOVA OPASNOST ZA BRITANIJU IRA preuzela odgovornost za bombe u Londonu i Glazgovu! (VIDEO)

Istraživanja u vezi sa uređajima koji se koriste u eksplozijama su u toku i istraga se nastavlja kako bi se potvrdile tvrdnje da je napad izvršila IRA.

IRA
IRA, Foto: Youtube printscreen

Odgovornost je preuzeo entitet poznatiji kao Irska republikanska armija (IRA), koja je navodno postavila eksplozivnu napravu na Univerzitetu u Glazgovu, uključujući i tri saobraćajna čvorišta u Londonu, kako prenose policijski izvori koje je preneo "Skotiš San". Otprilike osam zgrada evakuisano je na univerzitetu nakon što je sumnjivi paket otkriven oko 10:45 sati.

Kontrolisana eksplozija je izvedena nakon što su objekti evakuisani u gradskom Vest Endu, saopštila je metropolitanska policija. Službenici za borbu protiv terorizma povezali su slične pakete koji su ranije iste nedelje postavljeni na tri saobraćajna čvorišta u Londonu.

Detektivi suočeni sa terorizmom istražuju tri paketa u Londonu, dok policija Škotske istražuje incident na Univerzitetu u Glazgovu. Obe agencije dele obaveštajne podatke kako bi pomogli u njihovim istragama. Međutim, pronađene su samo četiri od pet uređaja, pošto je grupa preuzela odgovornost za postavljanje pet naprava, saopštile su vlasti.

Policija informiše poslovne objekte i sektore u Velikoj Britaniji da ostanu oprezni i prijavljuju sumnjive pakete policiji, sa sličnim savetima koji su ranije upućeni vojnim snagama Velike Britanije. Policija je otkrila sumnjive pakete oko 9:55 u kompas centru u blizini aerodroma Hitrou, Nelson Road i Hounslov, saopštila je metropolitanska policija.

Paket je otvorilo osoblje u zgradi, postavljajući uređaj. Niko nije povređen i incident nije doveo do odlaganja letova. Britanska saobraćajna policija je upozorena na stanici Vaterloa oko 11:40, a službenici za deaktivaciju bombi su neutralisali uređaj. Nije bilo povređenih.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi