Kaval Raijada
printscreen youtube
Kaval Raijada

printscreen youtube

Kaval Raijada , Foto: printscreen youtube

Gopal iz Indije je imao samo dve godine kada ga je majka napustila, a otac se toliko razboleo da nije više mogao da brine o njemu. Komšije su se sažalile nad detetom i odgajale ga kao svog.

Ali Gopal je bio srećan i veoma voljen. Voleo je da crta, a za portret Mahatme Gandija osvojio je školsku nagradu.
Nakon nastave - kada nije „hapsio“ - pomogao bi u berbi useva ili domaćim poslovima.

Sve do užasne noći 2017. godine. Gopal se vraćao iz grada, ali nikad se nije vratio kući. Oko 21.30 sati, automobil u kojem se nalazio presreli su muškarci na motoru.

Gopal je izvučen iz vozila i izboden, a njegov rođak je smrtno ranjen pokušavajući da ga spasi.
Dečak pronađen, jedva živ, pored puta, i odveden u bolnicu, gde je njegova porodica napravila njegovu poslednju fotografiju pre nego što je umro.

Njegovi prijatelji, njegovi učitelji, njegovo selo, svi su bili očajni. Gopal je imao deset godina.

"Ni jedan dan ne prođe a da ga se ne setimo", rekla je porodica Kardani, koja se prema njemu odnosila kao prema najrođenijem.

Krivci koji su uhvatili i napali Gopala mislili su da život osiromašenog mališana nije važan; da policija u ovom delu sveta, na zapadnoj obali Indije, verovatno nije zainteresovana za jednog dečaka.

Međutim, petoro osumnjičenih su od tada uhapšeni i sudiće im se za ubistva i otmice.

Ali tragedija Gopala Sejanija ne završava se u Gudžaratu, već vodi hiljadama kilometara do Britanije, do zapadnog Londona.
Tamo žive bivši Arti Dir (55) i njen suprug Kaval Raijada (31) na prvom spratu modernog bloka, koji su postali središnje ličnosti u ovim šokantnim događajima.

Ovaj par optužen je za organizaciju ubistva Gopala. Tvrdi se da je motiv bio novac. Prema gudžaratskoj policiji, planirali su da traže 150.000 funti od polise životnog osiguranja izvučene na Gopalu nakon što je Arti Dir pristala da ga usvoji pre nego što je unajmila bandu da ga ubije - uz pomoć supruga - i bace mu telo poput komada smeća.