Bregzit
Tanjug
Bregzit

Tanjug

Bregzit, Foto: Tanjug

* Demonstranti su se okupili u Park lejnu odakle su, noseći zastave EU, krenuli kroz centar grada ka parlamentu.

* Mnogi su nosili transparente s porukama u kojima se Bregzit upoređuje sa izborom predsednika SAD Donalda Trampa.

* Od jula 2017. u 204 od 226 ispitivanja javnog mnjenja većina ispitanika izjasnila se za ostanak u EU, a u sedam za Bregzit.

Kako javlja Rojters, demonstranti su se okupili u Park lejnu odakle su, noseći zastave EU, krenuli kroz centar grada ka parlamentu.

Pročitajte još:

Mnogi su nosili transparente s porukama u kojima se, između ostalog, Bregzit upoređuje sa izborom predsednika SAD Donalda Trampa, neki su bili obučeni u razne kostime, od kojih jedna grupa kao voće i povrće, a neki su nosili lutke ismevajući političare, pre svega premijera Borisa Džonsona.

Bregzit

Tanjug

Foto: Tanjug

Džejms Makgrori, direktor kampanje Glas naroda, koja je organizovala ove demonstracije, izjavio je da bi vlada morala da smiri bes proevropljana i da održi novi referendum o članstvu zemlje u EU.

"Ovaj novi sporazum ne odgovara onome što je ljudima obećano, tako da je jedino ispravno da dobiju drugu šansu da se izjasne", rekao je Makgrori.

U toku velika akcija na Fruškoj Gori! Pronađen njegov automobil!

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 18.10.2019. 23:18 - 18.10.2019. 23:50 Akcija u toku! policija, Foto: Printscreen Pripadnici Gorske skužbe spasavanja trenutno vrše pretragu Frupke Gore za nestalom osobom, saznaje "Alo.rs". Spasioci su danas primili poziv povodom nestanka osobe na Fruškoj Gori u okolini Stražilova. Nestala osoba R.M.

Na referendumu 2016. 17,4 miliona građana, odnosno 52 odsto, podržalo je Bregzit, dok je 16,1 milion (48 odsto) bilo protiv.

Prema poslednjim ispitivanjima javnog mnjenja, u javnosti je došlo do izvesnog pomeranja u korist ostanka zemlje u EU, ali nije izvesno da li i do odlučnog preokreta.

Takođe, mnogi građani su izjavili da im je pitanje Bregzita postalo dosadno.

Od jula 2017. u 204 od 226 ispitivanja javnog mnjenja većina ispitanika izjasnila se za ostanak u EU, a u sedam za Bregzit.

Bonus video

Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu