Eksplozija u Madridu
Twitter/printscreen
Eksplozija u Madridu

Twitter/printscreen

Eksplozija u Madridu, Foto: Twitter/printscreen

Vatrogasci i brojne ekipe hitne pomoći nalaze se na terenu gde ukazuju pomoć povređenima. A prema navodima medija, jedna osoba se nalazi zarobljena u ruševinama.

Nakon objave vesti o eksploziji, pojavile su se informacije da se radi o mogućem terorističkom napadu. Međutim, kako javlja Ivning standard, prema još uvek nepotrvđenim informacijama, lokalne vlasti navode da je do nesreće došlo usled eksplozije gasa.

Na fotografijama i video zapisima koje su snimili šokirani posmatrači vide se automobili uništeni eksplozijom i dim koji se širi sa gornjeg sprata zgrade.

Lokalni novinar rekao je da se "strašna" eksplozija dogodila u ulici Toledo koja se nalazi u centru španske prestonice.

Portparol gradskog veća Madrida potvrdio je da se vatrogasci, policija i jedinice civilne zaštite nalaze na mestu incidenta. Osam posada vatrogasaca upućeno je u to područje, navodi lokalni TeleMadrid.

Izveštava se da je škola teško oštećena u eksploziji, a dim koji se vidi na video zapisima snimljenim na ulici navodno dolazi iz staračkog doma pored zgrade u kojoj se dogodila eksplozija.

Lokalno stanovništvo, uključujući izvestan broj starijih ljudi iz staračkog doma, je evakuisano iz tog područja, a policija navodno savetuje ljude da odu u slučaju daljih eksplozija.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: