Sirijska vojska
Youtube/Printscreen
Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Džihadisti su danas pokrenuli novi napad na Alep, ciljajući brojna naselja u ovom gusto naseljenom gradu na severu Sirije. Prema izveštajima, džihadisti su neselektivno ispalili više granata i raketa prema glavnom gradu provincije, usmrtivši dva civila, a ranivši troje.

U izveštajima se navodi da su džihadisti posebno ciljali okrug Al-Halidije, ulicu Nil, ulicu Tišrin i okrug Novi Alep. Dan pre ovog napada, džihadisti su izveli snažan napad na međunarodni aerodrom Alep, vazduhoplovnu bazu Najrab i selo Minian.

Helikopteri sirijskih snaga bacili su tokom dana hiljade letaka po zapadnom delu Alepa, podstičući civile da napuste ove oblasti koje kontrolišu džihadisti i radi bezbednosti pređu na teritoriju koju drže vladine snage.

Leci su ohrabrili civile da napuste zapadni Alep i Idlib kroz tri humanitarna prelaza koja su postavile sirijske oružane snage i ruska vojska.

Istovremeno, izvor iz Sirijske arapske vojske javio je da je nekoliko tenkova i oklopnih vozila ušlo u grad i započelo kretanje prema linijama fronta u zapadnom Alepu.

Očekuje se da će Sirijska arapska armija započeti novu ofanzivu u zapadnom i južnom Alepu tokom narednih nedelja, pošto su već sakupili veliku silu.