Arkan
Youtube/Printscreen
Arkan

Youtube/Printscreen

Arkan, Foto: Youtube/Printscreen

Grčke vlasti tragaju za Hristosom Papasom, jednim od vodećih članova i bivšim poslanikom ekstremno desničarske stranke "Zlatna zora", nakon što je odbio da se preda posle sudske odluke kojom je naloženo njegovo zatvaranje.

Papas se zvanično smatra beguncem nakon jučerašnje odluke suda kojom je naloženo da se 39 osoba, uključujući 13 bivših poslanika "Zlatne zore", zatvori nakon što su osuđeni za vođenje stranke kao kriminalne organizacije, preneo je AP.

Svi sem dvojice od 39 osuđenih su se predali.

Papasov advokat Periklis Stavrianakis izjavio je grčku televiziju ERT da njegov klijent ne želi da se preda jer smatra da će njegova presuda biti ukinuta u žalbenom postupku, što znači da će odslužili zatvorsku kaznu koja bi mogla biti ukinuta, prenosi Tanjug.

Žalbeni postupak u Grčkoj može da potraje više godina.

Drugi bivši poslanik "Zlatne zore" koji još nije u pritvoru je Joanis Lagos, trenutno poslanik u evropskom parlamentu koji živi u Briselu i koji je zaštićen imunitetom.

Lagos je jedini od bivših poslanika koji se nije žalio na uslovnu kaznu.

Očekuje se da će 37 osoba koji se nalaze u pritvoru, uključujući lidera stranke Nikosa Mihaloliakosa, biti prebačeni u zatvore širom Grčke.

Podsetimo, članovi Zlatne zore izuzetno su poštovali Željka Ražnatovića Arkana, pa čak su i držali njegovu sliku i kokardu na zidu u sedištu stranke.

Pročitajte i: