Grčka, more
Shutterstock
Grčka, more

Shutterstock

Grčka, more, Foto: Shutterstock

Prema prognozama meteorologa kiša i nevreme, praćeno nižim temperaturama nego što je to uobičajeno za ovo doba godine, u Srbiji će, jedinstveni su stručnjaci koji se "bave vremenom", potrajati sve do početka jula!

Osim povremenih oblačnih perioda, uglavnom u jutarnjim satima, srpski turisti mogu da budu bezbrižni pošto će dani biti sunčani, uz tek slabiji povetarac.

Slične temperature najavljuju se i za Tasos, ali uz razliku što će u narednih nekoliko dana postojati šanse za povremenu prolaznu kišu, posebno u poslepodnevnim satima.

Manje-više slično vreme će se u ovim grčkim letovalištima zadržati do kraja meseca: temperature ne bi trebalo da prelaze 30. podeok, ali će postojati uslovi za povremene kratkotrajne pljuskove.

Ako planirate da posetite, na primer Solun, tek onda nemate razloga da brinete da će vas omesti kiša. Čak jedino može problem da vam predstavlja nešto viša temperatura koja će dostizati i 33. podeok u narednih 10-15 dana.

Ipak, uvek treba biti oprezan pošto su grčka letovališta prethodnih godina znala da zadese velike nepogode.

Mnoge srpske turiste, ali i same Grke, šokirale su fotografije koje su sinoć stigle iz Drame, grada koji se praktično nalazi na putu između grčko-bugarske granice i Tasosa. Tamo je usred juna, za pola sata, palo oko 30 centimetara snega!

BONUS VIDEO: Izađite i glasajte za bolju budućnost