MILENA SA PORODICOM ZA DLAKU IZBEGLA SMRT NA HALKIDIKIJU Grci su samo slegali ramenima i govorili da ne mogu da nam pomognu, a onda su nam iznajmili sobu za 50 evra!

Užas!

 

Grčka
Grčka, Foto: EPA

Milena Jovanović iz Knjaževca i njena prijateljica Ivana Minić Stojković, zajedno sa Ivaninim ćerkama Andreom (7) i Nadom (4), za dlaku su izbegle smrt u stravičnoj oluji koja je pogodila grčko poluostrvo Halkidiki.

PUTIN I MAKRON REŠAVAJU KOSOVSKO PITANJE Albanci u histeriji zbog njihovog plana! Izrečene opasne pretnje!

U potresnoj ispovesti za Srpski telegraf Milena opisuje trenutke u kojima ih je bukvalno nekoliko sekundi i desetak metara delilo od pogibije u Neos Marmarasu, jednoj od najomiljenijih destinacija srpskih turista.

- Prvo da vam kažem da ću 10. jul slaviti kao drugi rođendan. Prizor je bio stravičan, vetar je duvao neviđenom silinom, kao tornado, čupao drveće iz korena, po plaži su leteli suncobrani i čamci, dok smo nas četiri drhtale u kamperu i boga molile da preživimo pakao u kom smo se našle - pričala nam je Jovanovićeva glasom koji je i dalje drhtao iako je od svega prošlo 12 sati.

Kako kaže, vetar je bio toliko jak da je ljuljao masivno vozilo u kojem su bile. Sve je ličilo na Armagedon, smak sveta.

- Izgledalo je da će nas oduvati u more. Deca su bila uplašena, plakala su sve vreme. Uz jaku kišu tukao je grad, dok su komadi drveća i ko zna čega sve leteli okolo i udarali u naš kamper. U jednom trenutku javio mi se drugar i rekao da se pomerim sa mesta na kom smo bile parkirane jer smo bile previše blizu omanjeg šumarka i tik uz drvenu kućicu na plaži. Pokrenula sam kamper i bukvalno samo nekoliko trenutaka nakon što sam pomerila vozilo vetar je na naše oči oduvao kućicu koja je proletela tik pored nas. Da smo ostale na onom mestu gde smo bile, cela kućica bi naletela pravo na nas i sve nas pobila.

Grčka
Grčka, Foto: EPA

Naša sagovornica i njene saputnice pokušale su potom da nađu spas u obližnjim vilama, u čijim apartmanima su bili smešteni turisti, ali niko nije hteo da ih primi.

- Kada je prvi nalet nevremena malo popustio, Ivana i ja otrčale smo sa decom po kiši do apartmana u obližnjim vilama moleći da nas puste. Tu je bila smeštena jedna porodica iz Srbije, ali su Grci samo slegali ramenima i govorili nam da je strašno nevreme i da ne mogu da nam pomognu. Uspele smo ipak da iznajmimo sobu sa jednim bračnim krevetom, koju smo platile 50 evra za noć, samo da se sklonimo na sigurno.

STRAVIČNI DETALJI TRAGEDIJE U GRČKOJ! Majka i sin sedeli na plaži, onda je krov smrskao ženu, sin hteo da pomogne, ali vetar ga je podigao visoko u vazduh i bacio svom snagom na STAKLO!

Njihov kamper preživeo je ozbiljna oštećenja, počupane su solarne ploče, preko kojih imaju struju, ali su nekako sve pokrpile i istog časa krenule nazad u Srbiju sa horor-letovanja, kom se ni izdaleka nisu nadale.

POTRESNI TRENUTAK KADA SU POGINULI OTAC I SIN (2) U GRČKOJ Stablo se obrušilo na njih, a onda je jedan čovek zaplakao i viknuo OVDE SU!

Srbi iz Sitonije: Sve je uništeno, ljudi dozivali decu, sobe demolirane

Dva bračna para iz Beograda nevreme su preživela u Portokarasu, na Sitoniji. Tijana Drljača sa suprugom Mladenom i dvoje dece i njihovi prijatelji Tijana i Ognjen Smiljanić, takođe sa dvoje dece, od oluje koja je nosila sve pred sobom sklonili su se u hotelski lobi.

Grčka
Grčka, Foto: EPA

Preživele: Dve Tijane

- Bilo je užasno, deca su se uplašila, ali smo mi odrasli ostali pribrani i nismo dozvolili da deca vide naš strah iako nam nije bilo svejedno. U jednom trenutku nestalo je struje i zavladao je mrkli mrak, pa smo deci dali da se igraju baterijskim lampama kako se ne bi plašila nevremena koje je tutnjalo svuda oko nas - kaže za Srpski telegraf Tijana Drljača.

APOKALIPSA UŽIVO! Grčku trese nevreme, kamere zabeležile nestvaran trenutak, munja RAZVALILA ZGRADU! (VIDEO)

Tek kada se nevreme stišalo i kada su izašli iz hotela, imali su šta da vide. Posledice su bile jezive - počupano drveće, pokidan deo krova nad terasom, polomljeni suncobrani razbacani po plaži, uništen zabavni park za decu...

- Šok je usledio kada smo se vratili u sobu u kojoj nas je dočekao potpuni haos. Gazili smo po vodi, koja je poplavila sobu i cedila se čak i iz sijaličnih grla. Mnogi roditelji su tražili svoju decu i od njihovog dozivanja odjekivao je kompleks... Niko nam nije pomogao niti smo videli bilo koga od obezbeđenja iz hotela - priča Tijana.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi