Grci neće u Hrvatsku, a razlog je opravdan

Grčka kompanija Ejdžijan erlajns (Aegean Airlines), član Star alijanse (Alliance) otkazala je sve letove planirane ove godine za Hrvatsku zbog slabe potražnje, prenosi SeeBiz.

Krk
Krk, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Grčka aviokompanija je ranije najavila letove iz Atine od septembra prema tri hrvatske vazdušne luke, Dubrovnik, Split i Zagreb.

Ejdžijan erlajns je pre izbijanja pandemije planirao letove ka Hrvatskoj, ali je njihov početak bio odložen za septembar, a sada su svi letovi prema Hrvatskoj otkazani za ovu godinu.

Linije prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku trebalo je da saobraćaju sa manjim brojem letova sedmično u odnosu na prošlu letnju sezonu, ali zbog slabe potražnje kompanija je u potpunosti otkazala letove na linijama ka Hrvatskoj i ne namerava da ih pokrene ove godine, javio je Croatian Aviation.

Time su vazdušne luke u Splitu i Zagrebu ostale bez direktne veze s glavnim gradom Grčke.

Croatia Airlines saobraća na liniji Zagreb - Atina sa zaustavljanjem u Dubrovniku, pa let između dva glavna grada nije direktan.

Letove na linija Zagreb - Atina (preko Dubrovnika) Croatia Airlinesa nastavlja tri puta nedeljno svakog utorka, četvrtka i nedelje avionima tipa DashQ400, kapaciteta 76 putnika.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi